Järvi-Pohjanmaan tartunnanjäljitys siirtää nyt pallon positiivisen testituloksen saaneille: tietojärjestelmän häiriö muutti käytännön

Julkaistu:

Aihe:

Järvi-Pohjanmaalla terveydenhuollossa testataan edelleen vaikeaoireiset potilaat, riskiryhmiin kuuluvat, raskaana olevat, sotealan asiakastyössä olevat ja heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat ja heidät, jotka tarvitsevat tarvitsee karanteeni- tai eristyspäätöksen tai todistuksen sairastetusta taudista.

Jatkossa vastuu yhteydenotosta terveydenhuoltoon positiivisen testituloksen jälkeen on henkilöllä itsellään. Vaikeaoireisessa taudissa otetaan yhteys kiirevastaanottoon ja     sote-yksiköissä työskentelevät ovat yhteydessä positiivisesta koronatestistä välittömästi omalle esihenkilölle ja tartunnanjäljitykseen. Riskiryhmät ja raskaana olevat ottavat yhteyttä EPSHP:n tartunnanjäljitykseen. Järvi-Pohjanmaan alueella asuvat ja työskentelevät sote-työntekijät, jotka tarvitsevat karanteeni- tai eristyspäätöksen, lähettävät nimen ja puhelinnumeron tartunnanjäljitykseen sähköpostilla covid@jarvi-pohjanmaa.fi -osoitteeseen.

Muut henkilöt, jotka tarvitsevat karanteeni- tai eristyspäätöksen esimerkiksi töistä poissaoloon, ovat yhteydessä omaan työterveyshuoltoon, jonka kautta työterveyshuollon lääkäri kirjoittaa todistuksen tartuntatautipäivärahaa varten. Työterveyshuolto ei voi lapsen sairastuessa kirjoittaa todistusta, joten jos työntekijä on lapsen sairastumisen vuoksi pois töistä, tulee lähettää sähköpostilla nimi ja puhelinnumero tartunnanjäljitykseen covid@jarvi-pohjanmaa.fi-

Mainos

Lähetetyn sähköpostin jälkeen voi kestää muutamia päiviä, ennen kuin henkilöihin ollaan yhteydessä.

–Pyydämme siis kärsivällisyyttä. Järvi-Pohjanmaalla noudatetaan jatkossa viiden vuorokauden eristystä ja karanteenia. Mikäli henkilöllä oireet ovat voimakkaat, voidaan eristyspäätös tehdä myös 5–10  vuorokauden pituiseksi.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.