Kohdunkaulan syöpäseulonnat laajenevat Järvi-Pohjanmaallakin

Julkaistu:

Järvi-Pohjanmaan alueella on yhteensä 131 (Alajärvi 89, Lappajärvi 22 ja Vimpeli 20) uusia seulonnan piiriin kuuluvia henkilöitä.

On arvioitu, että vuosittain seulonnan ansiosta vältetään yli 250 syöpäkuolemaa. Seulontaan osallistuu arviolta noin 70 prosenttia kutsutuista. Kohdunkaulan syövän seulontapalvelu toteutetaan Coronaria Diagnostiikka Oy:n kanssa aiemmin tehdyn sopimuksen puitteissa gynekologiseen irtosolututkimukseen pohjautuvana joukkoseulontana.  

ASUMISPALVELUYKSIKKÖ Wilhelmiinan palveluvastaavan virkaa esitetään perustettavaksi 100 prosenttisena. Aiemmin sen työajaksi on määritetty 50 prosenttia. Puolikkaan viran hoitaminen on osoittautunut ongelmalliseksi lisääntyneiden tehtävien, kuten sijaisten hankkimisen, ja henkilökunnan tuen tarpeen vuoksi. Jatkossa työtehtävistä puolet olisi hallintoa ja puolet hoitotyötä. Palveluvastaavan osallistuminen hoitotyöhön vähentää esimerkiksi sijaisten rekrytointitarvetta. Henkilöstöjaostolle, kaupunginhallitukselle ja -valtuustolle esitetään viran perustamista 1. huhtikuuta alkaen.

Mainos

Asumispalveluyksikkö Kultakämmenen palveluvastaavan virkaan valittiin sosionomi (AMK) Anu Puustinen. Sosiaaliohjaajan virkaan (aikuissosiaalityö) päätettiin valita 28.2.2022 alkaen sosionomi (AMK) Mirka Kaski.

PERUSTURVA päätti toimia Savonia-ammattikorkeakoulun alueellisena yhteistyökumppanina suuhygienistien satelliittikoulutuksen järjestämisessä. Suuhygienistien rekrytointi on ollut jo useiden vuosien ajan alueella erittäin haasteellista. Järvi-Pohjanmaan hammashoitolassa on ollut suuhygienistin toimi haettavana keväästä 2021 asti, johon ei ole ollut yhtään hakijaa.

Koulutuksesta kiinnostuneita on ollut 50, josta 25 Etelä-Pohjanmaalta. Koulutuksen aloitus olisi syksyllä 2022. Aloituspaikkoja koulutukseen on 16.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.