Puuttuneet äänet löytyivät Vimpelissä – vastaavaa ei muisteta tapahtuneen

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

–Otimme yhteyttä keskusvaalilautakunnan puheenjohtajaan, Katajan Seppoon ja sovittiin aika tarkastuslaskennalle, kertoo äänestäjä.

–Tarkastuslaskennassa huomattiin, että pinossa 232, josta äänet arviomme mukaan puuttuivat, äänestyslippuja oli kuusi ilmoitetun kahden sijaan. Jatkoimme laskentaa ja huomasimme hetken kuluttua, että samantapaisella numerolla 323, joka oli vihreiden Teresa Latvajärvi, piti olla viisi ääntä, ja äänestyslippuja oli vain yksi.

Keskusvaalilautakunnan suorittamassa tarkastuslaskennassa vaalipäivän ääntenlaskennan virhe oli Seppo Katajan huomattu ja äänet oli niputettu oikeisiin pinoihin, mutta tulos oli jäänyt kirjaamatta tietokantaan inhimillisen virheen vuoksi.

Kataja on toiminut keskusvaalilautakunnassa 35 vuotta ja kertoo, että virhe on laatuaan ensimmäinen Vimpelissä miesmuistiin.

–Ei ole ollut kertaakaan mitään, ei minkäänlaista, ei ole tullut valituksia eikä huomautettavaa. Tällainen pyydetty tarkastuslaskentakin oli laatuaan ensimmäinen. Tarkastusvaalilautakunnan laskennassa tehdään usein pieniä korjauksia vaalilautakunnan laskemiin, mitä tapahtuu varmasti joka paikassa. Muualla tiedän kyllä sattuneen tällaista useinkin.

Kataja on harmissaan sattuneesta virheestä, mutta tyytyväinen, että asia saatiin selvitettyä.

–Äänestäjät tiesivät kysyä perään, koska pienistä äänimääristä oli kyse.

–Itselle jäi tilanteesta ihan hyvä fiilis, Seppo ja Takalan Sirpa, joka oli mukana laskennassa kunnan puolesta, olivat ystävällisiä ja auttavaisia. Asia hoidettiin hyvällä yhteistyöllä, toteaa äänestäjä.

Koska vaalien tulos oli jo vahvistettu, äänestäjät lähettivät hallinto-oikeudelle valituksen pyytäen tuloksen muuttamista. Valtuustoon valittaviin äänestystuloksen muuttuminen ei vaikuttanut.

–Vaaleista ja ääntenlaskennasta kulkee jos jonkinlaisia puheita, joten on hyvä oikoa vääriä tietoja ja oletuksia.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.