Koronatilanne on vakavampi kuin koskaan ennen, luonnehtii Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä

Julkaistu:

Aihe:

Se muistuttaa terveysturvallisuuskäytäntöjen huolellisesta noudattamisesta tartuntamäärien vähentämiseksi.

Etelä-Pohjanmaan alueella otettiin viime viikolla käyttöön tekstiviestipalvelu, joka ilmoittaa koronapositiiviselle suoraan toimintaohjeet.

-Viestin ohjeet, kuten karanteenin pituus,  ovat hieman ristiriidassa Järvi-Pohjanmaan käytäntöjen kanssa, koska kykenemme vielä toteuttamaan tartuntojen jäljitystyötä paremmin, kuin jotkin muut alueet. Käytäntöä tullaan lähiviikkoina hiomaan ja Järvi-Pohjanmaan tartunnanjäljitys antaa tarvittaessa selvennystä asiaan.

Isoin muutos on, että koronapositiiviselle ei tehdä eristyspäätöstä (tai altistuneelle karanteenipäätöstä), jos hän ei sitä tarvitse esimerkiksi työnantajalle tartuntatautipäivärahaa varten.

Koronarokotukset edistyvät alueella hyvin. 12 vuotta täyttäneistä kuntalaisista rokotteen on saanut Alajärvellä 1. annoksen osalta 83,3, 2. annoksen 79,9 ja 3. annoksen 43,5 prosenttia kuntalaisista, Lappajärvellä vastaavasti 89,1, 86,6 ja  49,7 sekä Vimpelissä 89,6, 86,9 ja 46,8 prosenttia.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.