Sote-maksuihin indeksikorotuksia

Julkaistu:

Kansaneläkeindeksillä tarkistettuihin euromääriin tulee noin 1,36 prosentin korotus ja työeläkeindeksillä tarkistettuihin euromääriin noin 1,78 prosentin korotus. Asiakasmaksujen enimmäismäärät sekä maksukaton euromäärä nousevat hieman. Tulosidonnaisia maksuja koskevia vähimmäiskäyttövaroja sekä kotihoidon maksujen tulorajoja nostetaan, mikä alentaa maksuja. Maksukatto on 692 euroa kalenterivuotta kohti.

Lainsäädännöllä määrätyt asiakasmaksut ovat enimmäismaksuja, joita ei voi kunnassa tehtävin päätöksin ylittää. Asiakasmaksujen periminen ja niiden suuruus enimmäismaksujen rajoissa kuuluvat kunnan harkintavaltaan. Järvi-Pohjanmaan perusturvassa ne on peritty vuosittain pääsääntöisesti enimmäismäärän mukaisesti. Esimerkiksi terveyskeskuslääkärin käyntimaksu nousee 41,20 eurosta 41,80 euroon ja fysioterapiakäynti 11,40 eurosta 11,60 euroon.

OMAISHOITAJIEN hoitopalkkiot nousevat 2,46 prosentilla vuoteen 2021 verrattuna. Ennaltaehkäisevä tuki nousee 206,72 eurosta 211,79 euroon ja kolmannen luokan tuki 826,90 eurosta 847,22 euroon. Sijaishoidon hoitopalkkio on ensi vuonna 54,12 euroa.

LAPSIPERHEIDEN sosiaalityön ja lastensuojelun sosiaalityöntekijän virkaan valitaan 1.1.2022 alkaen YTM Viktorija Martjusova.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.