• Vimpelin yhteiskoulun ja lukion oppilaat ottivat osaa #MyKvarkenSat-kilpailuun satelliitin pienoismallilla, joka lähtee digitaalisena kuvana kiertämään maapalloa satelliitin matkassa.

Kuva Vimpelin nuorten satelliitista lähetetään avaruuteen

KVARKENSAT on pohjalaismaakuntien ja Ruotsin Västerbottenin yhteinen piensatelliitti, joka on tarkoitus laukaista avaruuteen reilun vuoden kuluttua. Teknisen sisällön lisäksi KvarkenSatin mukana avaruuteen matkaavat kaikki lapsille ja nuorille suunnattuun #MyKvarkenSat-kilpailuun saapuneet piirustukset digitaalisessa muodossa, myös kuva Vimpelin yhteiskoulun ja lukion oppilaiden maalaamasta KvarkenSatin 3D-satelliittimallista.

KvarkenSat on erittäin pienikokoinen, vain 20 senttimetriä korkea ja 10 senttiä leveä LEO-satelliitti, joka tulee kiertämään maata vain muutaman sadan kilometrin korkeudessa. Se kiertää maapallon jopa 1,5 tunnissa.

Se sisältää esimerkiksi antenneja, tietokoneen ja sähköjärjestelmän aurinkokennoineen ja akkuineen sekä lisäksi erilaista dataa kerääviä laitteita. Laite kerää dataa Merenkurkun alueelta. Hyperspektrinen kamera pystyy ottamaan eri aallonpituuksilla kuvia kiinnostavista kohteista. Kuvien avulla voidaan seurata, analysoida ja mallintaa maan, meren ja kasvillisuuden ominaisuuksia sekä havainnoida päästöjä ja epäpuhtauksia. Alusten liikkumista Pohjanlahdella ja muilla merialueilla voidaan seurata hyötykuormaan sisältyvän AIS-vastaanottimen avulla.

Jaa juttu: