Työhyvinvoinnin kehittämisellä voidaan myös pidentää työuria ja vähentää henkilöstön vaihtuvuutta. Työhyvinvoinnilla on myös selkeä linkki työnantajakuvaan ja sitä kautta henkilöstön rekrytointiin. Ei siis ihme, että yhä useampi yritys on nostanut työhyvinvoinnin osaksi kehittämissuunnitelmaansa.
SeAMKin työhyvinvoinnin yliopettaja Kaija Loppela uskoo, että panostamalla työhyvinvointiin ja sen strategiseen johtamiseen saadaan aikaan positiivisia tuloksia niin työntekijöiden, työnantajan kuin asiakkaidenkin näkökulmasta tarkasteltuna. Työhyvinvoinnin ja työmotivaation tukeminen tulee liittää yrityksen kaikkiin toimintoihin ja kehittämiseen. Työhyvinvoinnin parantamiseen ei riitä yksittäiset tapahtumat tai ”temput”. Työhyvinvointia ja tuloksellisuutta voi ja tulee kehittää samanaikaisesti. Niin ikään hyvinvoivan työyhteisön ”hyvä kello kauas kuuluu” ja auttaa työntekijöiden rekrytoinnissa positiivisen yrityskuvan kautta.
Kirsi Paavolan luotsaamassa SeAMKin TATTI-hankkeessa pyritään löytämään ratkaisuja muun muassa kuormittamisen vähentämiseksi. Hankkeen toimesta on tehty ergonomiamittauksia useammassa valmistavan teollisuuden yrityksessä eri puolilla Etelä-Pohjanmaata. Lapua Ketjut Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Luoma kertoo, että hankkeessa käytetyllä mittausteknologialla työvaiheista saadaan uudenlainen kuva ja pyritään löytämään uusia ratkaisuja kuormittavuuden vähentämiseen.
VIISIOSAISEN, maakunnallisen työhyvinvointiin liittyvän seminaarisarjan aloitusluento ”Työhyvinvointi kannattaa!” pidetään torstaina 2. joulukuuta kello 8-10.30 Kauhavan Hela-Ravintolassa. Loppela avaa työhyvinvoinnin vaikutuksia yritystoiminnalle: tuottavuudelle, kannattavuudelle ja yrityskuvalle. Lisäksi keskustellaan eettisen ja henkisen kuormituksen vaikutuksista työhyvinvointiin. Tule mukaan joko paikan päälle (tai osallistu etäyhteydellä. Lisätiedot ja ilmoittautumiset Seamkin kotisivun kautta kohdasta Tapahtumat.
Seminaarisarjan kolmas luento pidetään maaliskuussa 2022 Järviseudulla.
Marjo Vistiaho
Korkeakouluasiamies
SeAMK Maakuntakorkeakoulu