Kela-korvausten on oltava osa sairaanhoitojärjestelmäämme myös tulevaisuudessa

Keskustan Etelä-Pohjanmaan piiri vastustaa yksityisen sairaanhoidon Kela-korvausten poistamista tai heikentämistä. Kela-korvauksilla tulee olla erityinen paikka suomalaisessa terveydenhuollossa myös tulevaisuudessa.

Vaikka yksityisten terveydenhuollonpalveluiden käyttö painottuukin keski- ja suurituloisiin, joka kolmas pienituloinen käy yksityisellä. Kela-korvaukset turvaavat palveluiden saatavuutta siis myös pienituloisille. Esimerkiksi puolet suun terveydenhuollosta ja merkittävät osa gynekologin palveluista tuotetaan yksityisesti, Kela-korvausten avulla. Suomessa naisista joka kolmas käyttää yksityisen terveydenhuollon palveluita. Meidän tulee varmistaa, että esimerkiksi gynekologisten palveluiden saatavuus myös pienituloisille on mahdollista.

Uusien hyvinvointialueiden ja sote-uudistuksen kohdalla tulee tarkastella Kela-korvausten kehittämistä kansalaisia, mutta myös sosiaali- ja terveysalan yrityksiä palvelevaksi. Näin turvataan terveydenhuollon palvelut myös tulevaisuudessa.

Jaa juttu: