• Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Evijärvellä (3,5 %), Kuortaneella (3,5 %), Vimpelissä (4,3 %) ja Ilmajoella (4,4 %). Kuva: Ely

Työttömien työnhakijoiden määrä historiallisen alhaalla Etelä-Pohjanmaalla

TYÖTTÖMIEN työnhakijoiden määrä oli syyskuun lopussa Etelä-Pohjanmaalla historiallisen alhaalla. Viimeksi työnhakijoita oli Etelä-Pohjanmaan alueella vähemmän vuoden 2008 toukokuussa ja sitä ennen vuonna 1990.

Edellisestä kuukaudesta työttömien työnhakijoiden määrä laski 367 henkilöllä. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Etelä-Pohjanmaan alueella 6,0 prosenttia, joka oli sama myös Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella. Näitä pienempi osuus oli vain Ahvenanmaalla (5,4 %). Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 10,1 prosenttia.

Lomautettujen lukumäärä tämän vuoden syyskuun lopussa oli 378, jossa laskua viime vuoden vertailuajankohtaan oli 762 henkilöä (-66,8 %). Kohentuneessa tilanteessa näkyy lomautusten purkautuminen.

Pitkäaikaistyöttömyys on Etelä-Pohjanmaan alueella kasvusuunnassa. Yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita oli 25,3 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Uusia avoimia työpaikkoja Etelä-Pohjanmaalla oli kuukauden aikana 2148 kappaletta, joka oli 970 kappaletta enemmän kuin vuosi sitten (82,3 %). Kuukauden aikana avoimena oli kaikkiaan 4912 työpaikkaa.

Etelä-Pohjanmaalla työttömyys laski kaikissa seutukunnissa, joista Järviseudulla lasku oli suhteellisesti voimakkainta. Etelä-Pohjanmaan kunnista suhteellisesti eniten laskua työttömien työnhakijoiden määrässä oli Soinissa (-52 %), Isossakyrössä (-42 %), Evijärvellä (-37 %), Kauhavalla (-33 %) ja Teuvalla (-33 %).

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta (temtyollisyyskatsaus.fi).

Jaa juttu: