Evijärven seuraava pappi saattaa olla jo monelle entuudestaan tuttu

Risto Mäki lapsenlapsensa kastejuhlassa Temppeliaukion kirkossa. Kuva: Mäen perhealbumista

Julkaistu:

Kategoria:

,

PAPPI vaihtuu Evijärvellä jälleen vuodenvaihteesta. Vt. kirkkoherraksi tammikuun 2022 alusta vuoden loppuun asti on valittu Risto Mäki.

–Urani alkuvaiheessa olin kuulemma todennut, että ihannetyöpaikkani voisi olla vaikkapa Evijärven tapainen seurakunta, joten nyt tämä toiveeni näyttää vihdoin toteutuvan, Mäki naurahtaa.

Hän opiskeli Helsingissä, jonka jälkeen hän aloitti vuonna 1980 papin työt Turun Mikaelin seurakunnassa.

–Päävastuualueeni oli nuorisotyö. Vuonna 1985 muutin Kauhavalle, jossa toimin ensin nuorisopappina ja myöhemmin kappalaisena.  

Yhdistyneessä Kauhavan seurakunnassa hänen tehtäväkseen tuli johtavan kappalaisen työt. Jäätyään eläkkeelle hän oli vielä viime vuonna kaksi kuukautta seurakuntapastorin sijaisena. 

Hän on toiminut myös muutaman vuoden Kauhavan lentosotakoulussa osa-aikaisena sotilaspappina, sekä yhden vuoden yläkoulussa uskonnon tuntiopettajana.

–Yhden vuoden olin järjestön palveluksessa ja vuorotteluvapaani aikana asuin jonkin aikaa Englannissa. Siellä sain tutustua myös paikalliseen kirkolliseen elämään. 

UUDESSA työssä Evijärven seurakunnassa haasteellista tulee olemaan muun muassa se, että Evijärvellä on nykyisin vain yksi pappi, eikä seurakunnan taloudellinen tilanne ole kovin hyvä.

Mainos

–Ensi vuoden alussa käydään myös neuvotteluja mahdollisista yhteistyökuvioista lähialueen seurakuntien kanssa. Toivon kuitenkin, että voin riittävästi keskittyä arkiseen seurakuntatyöhön.  

Hän uskoo, että hänen pitkä työkokemuksensa antaa perspektiiviä tulevaan tehtävään.

–Luulen myös, että armo ja armollisuus on kasvanut minussa vuosien myötä. Haluan olla tavallisen ihmisen rinnalla kulkija elämän eri vaiheissa.

–Evijärven seurakunta on tullut itselleni tutummaksi parin viimeisen vuoden aikana, jolloin olen tuuraillut kirkkoherraa hänen ollessaan vapailla. Seurakunnassa on pieni, mutta mukava työyhteisö. Myös seurakuntalaiset tuntuvat suhtautuvan hyvin seurakunnan työhön. 

MÄKI on syntynyt Ylihärmässä kuusilapsiseen maanviljelijäperheeseen.

–Joten luulen, että jalkani ovat tukevasti maassa, vaikka taivasta tavoittelenkin, hän sanoo.

Hänen perheeseensä kuuluu hammaslääkärivaimo sekä viisi jo muualle muuttanutta aikuista lasta.

–Harrastuksiani ovat muun muassa hiihto ja pyöräily sekä trubaduurilaulu. Kitara näyttääkin olevan nykyään hyvä työkalu jopa vähän vanhemmankin väen parissa. 

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.