• Kahdeksasluokkalainen Minttu Ahvenkoski osallistui Auta leipomalla -tempaukseen Vimpelin yhteiskoululla. Kuva: Oona Toivonen
  • Yhteiskoululaisten leipomuksia oli myynnissä opettajien huoneessa. Kuva: Elina Rantalahti

Vimpelissä leivottiin yksinäisten lasten ja nuorten hyväksi

USEITA Vimpelin päiväkoti- ja kouluryhmiä osallistuu lokakuussa Auta leipomalla -tempaukseen, jolla kerätään varoja MLL:n lasten ja nuorten puhelimelle ja chatille.

Vimpelin MLL tiedotti sivistystoimen yksiköitä kampanjasta, ja mukaan lähtivät yhteiskoulu sekä päiväkoti. Leipomukset myydään auttavan puhelimen hyväksi. Koko maassa tempaukseen osallistuu yli 450 eri ryhmää.

Puhelinpalvelulla halutaan tarjota tukea yksinäisille ja kiusaamisen uhreiksi joutuneille lapsille sekä nuorille. Koulukiusaaminen ja kaverisuhteisiin liittyvät huolet ovat kaksinkertaistaneet yhteydenotot vuoden aikana.

–Lasten ja nuorten puhelimeen soittaa myös lapsia, jotka haluavat laulaa, soittaa tai tehdä läksyjä yhdessä. Koronan jäljiltä puheluissamme on korostunut arjen yksinäisyys, tunne, että ei ole ketään, joka olisi kiinnostunut, kertoo MLL:n auttavien puhelinten päällikkö Tatjana Pajamäki tiedotteessa.

Vain viidesosaan Lasten ja nuorten puhelimen puheluista ja chatista kyettiin vastaamaan vuoden aikana. Yhteydenottoja tehtiin yhteensä noin 80 000. Lahjoitusten turvin puhelimen chat pystyttiin laajentamaan jokailtaiseksi. Palvelussa lapsia ja nuoria kohtaavat koulutetut vapaaehtoiset, joilla on aina tukenaan MLL:n ammattilainen.

Puhelinnumerossa 116 111 vastataan maanantaista perjantaihin kello 14–20, lauantaisin ja sunnuntaisin kello 17–20. Chat avoinna joka päivä kello 17–20. Nettikirjeen voi kirjoittaa itselle sopivana aikana milloin tahansa.

Jaa juttu: