Mielipide: Koronarokotus... kyllä!

KESKUSTELU koronarokotuksesta ja rokottamattomuudesta jakaa ihmiset kahteen leiriin, rokotuksen kannattajiin ja vastustajiin. Rokotuksen vastustajat vetoavat monesti mitä ihmeellisimpiin kauhutarinoihin ja salaliittoteorioihin. Niitä kuunnellessa ei voi muuta ajatella kuin, ”voi pyhä yksinkertaisuus”. Siitähän tässä viime kädessä on kysymys.
THL:n asiantuntijoiden mukaan sairaaloissa olevat koronapotilaat ovat pääsääntöisesti rokottamattomia tai ainoastaan yhden rokotuksen saaneita. Samojen asiantuntijoiden mukaan yhden koronapotilaan sairaalahoito maksaa yhteiskunnalle, siis veronmaksajille keskimäärin seitsemäntoistatuhatta euroa. Olisi vähintään kohtuullista, että rokotuksesta kieltäytyneet sairaalahoitoon joutuneet maksaisivat itse tuon mainitun summan sairaalahoidostaan. Mikäli käytäntö olisi tämä, tuskin olisi montakaan rokottamatonta tässä maassa.
Lainsäätäjät, tämä harkintaan.
 

Jaa juttu: