• Saarikentällä vietettiin sunnuntaina MLL:n 101-vuotisjuhlia. Kuva: Jaana Ylipekka
  • Vilja Harju teki tuttavuutta kaverikoiriin. Vierellä isä Leevi Harju. Kuva: Hanna Salmi
  • Noomi Navis (vas.), Silja Sänkiaho ja Aino Ylipekka pääsivät rapsuttamaan koiraa. Kuva: Jaana Ylipekka
  • Mitä olisivat lastenjuhlat ilman ilmapalloja? Niitä jaettiin juhlissa 100 kappaletta sekä koristepalloja lopuksi. Kuvassa Miia Salmi. Kuva: Jaana Ylipekka
  • Ponia silittämässä Sofia Kangasaho ja Emma Ylipekka, takana seisomassa Sofian äiti Maria Kangasaho. Kuva: Jaana Ylipekka

101-vuotisjuhlissa viihdyttiin 120 lapsen voimin

100-VUOTIASTA Mannerheimin Lastensuojeluliittoa oli määrä juhlia jo viime vuonna, mutta Vimpelissä, samoin kuin monessa muussakin paikassa, juhlat siirtyivät. Viime sunnuntaina MLL:n väki kutsui alueen lapsiperheitä viettämään iloista juhlapäivää Saarikentälle. Kutsu tavoittikin noin 120 lasta vanhempineen ja isovanhempineen sekä muine taustajoukkoineen viettämään aikaa yhdessä ja nauttimaan tapahtumasta.

–Se on Vimpelin kokoisessa paikassa tosi hyvin. Joitakin ulkopaikkakuntalaisiakin oli mukana. Oli kiva päästä järjestämään tapahtumaa pitkästä aikaa, kertoi yhdistyksen puheenjohtaja Hanna Salmi.

Ja kyllä siellä viihdyttiinkin.

–Osa oli ihan alusta loppuun asti. Useat vanhemmat sanoivat, ettei tenavia meinaa saada millään lähtemään kotiin. Päivän aikana hämmästeltiin vimpeliläislähtöisen taikuri Joonas Puhdon taikatemppuja, ratsastettiin Maiju Pajalan suloisilla poneilla, pompittiin pomppulinnassa, tutustuttiin paloautoon ja sen varusteisiin, siliteltiin kaverikoiria, hypättiin keppareilla esteitä, saatiin upeita kasvomaalauksia ja tietenkin herkuteltiin.

Yhteistyökumppaneina tapahtuman järjestämisessä toimivat 4H-yhdistys, MTK Vimpeli, Vimpelin Palomiehet ja Järviseudun Kaverikoirat.

TÄLLÄ hetkellä Vimpelin MLL järjestää tiistaiaamupäivisin perhekahvilaa Vimpulassa. Koronapandemia on karsinut osallistujien joukkoa. –Mukaan mahtuisi enemmänkin perheitä kahvittelemaan.

Satutunnit ja kerhot ovat jääneet pois osallistujapulan vuoksi. Salmi kokee, että sen sijaan kertaluontoiset tapahtumat kuten teatterinäytökset ja lastenjuhlat vetävät.

Seuraavaksi yhdistys on suunnitellut toteutettavaksi pikkujouludiskoa marras-joulukuulle ja maaliskuulle Idea-teatterin esitystä, jota on kaksi vuotta siirretty.

Yhdistyksessä on noin 140 lapsi- ja aikuisjäsentä. –Hallitukseen mahtuu, ja vapaaehtoisia aina tarvitaan. Kannattaa rohkeasti ottaa yhteyttä ja kysellä, toimintaan voi osallistua sopivaksi katsomallaan panoksella.

Jaa juttu: