Nälkäpäivä-keräyksellä autetaan heikommassa asemassa olevia

Nälkäpäivänä kerätyt lahjoitukset auttavat ylläpitämään valmiuttamme toimia poikkeusoloissa. Kuva: Emilia Anundi / Suomen Punainen Risti

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Jokaisesta keräykseen lahjoitetusta eurosta vähintään 80 senttiä menee avustuskohteeseen ja katastrofirahaston sääntöjen mukaan keräyskulut saavat olla korkeintaan 20 prosenttia. Katastrofirahaston säännöt ja tiukka valvonta säätelevät lahjoitettujen rahojen käyttöä.

Esimerkiksi tulipalossa kotinsa menettäneet tarvitsevat apua välttämättömiin hankintoihin hammasharjasta lähtien. Punainen Risti antaa myös henkistä tukea onnettomuuksien uhreille ja heidän läheisilleen.

Varautumista poikkeusoloihin Nälkäpäivänä kerätyt lahjoitukset auttavat ylläpitämään valmiuttamme toimia poikkeusoloissa. Katastrofirahaston varoja käytetään myös Vapaaehtoisen pelastuspalvelun auttamisvalmiuteen. Vapaaehtoiset auttavat viranomaisia esimerkiksi kadonneiden etsinnöissä ja suurissa onnettomuuksissa.

Nälkäpäivä faktat

• Suomen Punaisen Ristin keräys syyskuussa.

• Järjestetään lähes jokaisella Suomen paikkakunnalla.

• Ensimmäinen Nälkäpäivä-keräys järjestettiin Itä-Afrikan nälänhädän uhrien auttamiseksi. Siitä syntyi nimi Nälkäpäivä.

Lahjoita tai tule lipaskerääjäksi Vimpelissä, lisätietoa lehden tapahtumakalenterissa!

SPR Vimpeli

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.