Rokottamattomuus näkyy koronatartunnoissa

Julkaistu:

Aihe:

KORONATILANNE ei näytä tasaantumisen merkkejä.

–Tilanne on edelleen synkkä. Yksin torstaina 19.8. tuli alueellamme ilmi neljä tartuntaa. Ja pelkästään elokuun aikana meillä on todettu jo 33 koronatapausta, kuntayhtymä Kaksineuvoisen johtava ylilääkäri Heidi Ojala vahvistaa.

Koko maakunnassa etenkin 20–29-vuotiaiden rokotuskattavuus on matalalla. Kaksineuvoisen alueella vasta 47,6 prosenttia ikäluokasta on ottanut ensimmäisen rokotteen.

–Kyllä tämän ikäryhmän rokotuskuoppa näkyy meilläkin. Tartuntoja todetaan nyt etenkin alle kolmekymppisillä. Sairastuneiden keski-ikä on tällä hetkellä 27 vuotta, Ojala jatkaa.

Korona tarttuu erityisesti yöelämästä, ravintoloista, harrastuksista sekä perhepiiristä. Tartuntoja tulee myös muualta Suomesta sekä jonkin verran ulkomailta.

–Jokainen voi kantaa oman kortensa kekoon, jotta tilanne saadaan käännettyä paremmaksi. Jos et ole vielä varannut aikaa rokotukseen, tee se nyt tai tule walk in -tapahtumaamme. Mikäli saat koronaan sopivia lieviäkään oireita, hakeudu testiin, hoitotyön johtaja Johanna Heino summaa toimintaohjeet.

Kauhavan hyvinvointikeskuksessa järjestetään toivottu alkuillan walk in jälleen 1.9. kello 16–18. Walk in -tapahtumat jalkautuvat viikolla 35 myös hyvinvointiasemille. Tarkemmat ajankohdat kuntayhtymä tiedottaa ensi viikolla sekä some-kanavissa että verkkosivuillaan.

Rokotukseen voi edelleen tulla myös ajanvarauksella. Hyvis.fi-sivustolla vapaita aikoja on saatavilla hyvin viikosta 35 eteenpäin.

–12 vuotta täyttäneiden rokotukset ovat käynnistyneet kouluilla. Mikäli rokote jäi koululla jostain syystä ottamatta, rokotteelle on mahdollista tulla myös joko walk in -päivänä tai ajanvarauksella, Heino vinkkaa.

Tähän mennessä yhteensä 11 757 ihmistä kuntayhtymän alueelta on saanut koronarokotteen ensimmäisen annoksen. Heistä 63,8 prosenttia on saanut myös tehosteannoksen.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.