• Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Kuortaneella (5,0 %), Alavudella (6,0 %), Soinissa (6,0 %) ja Vimpelissä (6,0 %). Kuva: Työ- ja elinkeinoministeriö

Etelä-Pohjanmaalla oli kesäkuun lopussa 6 578 työtöntä työnhakijaa

VUODEN takaisesta vertailuajankohdasta työttömien työnhakijoiden määrä laski 3 261 henkilöllä, eli 33,1 prosentilla, tiedottaa ely-keskus. Suhteellisesti enemmän laskua oli vain Ahvenanmaalla (-49,9 %) ja Pohjanmaalla (-35,4 %). Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä laski vuoden takaisesta 24,1 prosentilla.

Edellisestä kuukaudesta työttömien työnhakijoiden määrä kuitenkin nousi Etelä-Pohjanmaan alueella 500 henkilöllä. Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan työvoimasta oli 7,6 prosenttia, joka oli Manner-Suomen alhaisin. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 12 prosenttia.

Viime vuoden luvuissa näkyy erityisesti koronan aiheuttamien rajoitusten ja sulkutoimenpiteiden vaikutukset työllisyyteen. Varsinkin lomautettujen määrä oli viime vuoden kesäkuussa varsin korkea. Lomautettujen lukumäärä tämän vuoden kesäkuun lopussa oli 677, jossa laskua viime vuoden vertailuajankohtaan oli 2 041 henkilöä (-75,1 %).

Pitkäaikaistyöttömyys on Etelä-Pohjanmaan alueella kasvusuunnassa. Yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita oli 45,5 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Uusia avoimia työpaikkoja Etelä-Pohjanmaalla oli kuukauden aikana 2 231 kappaletta, joka oli 1 141 kappaletta enemmän kuin vuosi sitten (104,7 %). Kuukauden aikana avoimena oli kaikkiaan 5 283 työpaikkaa.

Työttömyys laski Etelä-Pohjanmaan kaikissa seutukunnissa, joista Kuusiokuntien alueella lasku oli suhteellisesti voimakkainta. Etelä-Pohjanmaan kunnista suhteellisesti eniten laskua työttömien työnhakijoiden määrässä oli Ähtärissä (-50 %), Soinissa (-46 %), Lappajärvellä (-44 %), Kauhavalla (-40 %) ja Teuvalla (-40 %).

Jaa juttu: