Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

SAARIKENTÄLLÄ oli luvassa jälleen Superpesissunnuntai, kun Vimpelin Veto kohtasi Manse PP:n kotistadionillaan. Kohuttu Manse PP on herättänyt viime kausina superpesispiireissä paljon keskustelua hurjilla hankinnoillaan. Ottelussa kieltämättä hieman haiskahti vastakkainasettelu rahojen ja perinteiden välillä.

Kamppailusta muodostui vaiherikas. Vimpeli sai peliin murskaavan alun lyömällä ensimmäisellä sisävuorollaan kuusi juoksua. Manse PP:n pelinjohtaja Matti Iivarinen kuvaili, että tilanne ei ollut kuitenkaan toivoton. Vierasjoukkue tiesi, että vielä on neljä vuoroa pelaamatta.

–Saatiin vähän vastustajalta avitusta ja sitä kautta päästiin itsekin kiinni ja peliin mukaan. Olisi saattanut olla aineksia lyödä vielä jakson voittojuoksu, Iivarinen toteaa.

OTTELUSSA vakuuttavasti pelannut Manse PP:n ykköspalkittu Juha Puhtimäki sanoo olevansa älyttömän ylpeä tamperelaisten esitykseen varsinkin vaikean ensimmäisen vuoron jälkeen.

–Lähdettiin saman tien tekemään omaa hommaa. Oli varmasti yleisöönmenevä peli. Hienoa, että oli paljon porukkaa paikalla, Puhtimäki kiittelee.

Kotijoukkueen vahvan aloituksen jälkeen ottelun kuva muuttui radikaalisti. Vedon ulkopelissä oli haparointia ja räpylävirheitä tapahtui kerta toisensa jälkeen.

VEDON pelijohtajan Tomi Niskasen mukaan kotijoukkue sinnitteli pitkään vaikeuksiensa kanssa, mutta ei kyennyt kuitenkaan säilyttämään johtoasemaansa.

Mainos

–Tauon jälkeen sama hermostuneisuus jatkui. Se lähti heti väärään suuntaan kierimään vastustajan lyödessä hyvin, Niskanen tiivistää.

Toisella jaksolla Manse aloitti vahvasti. Tämän jälkeen ottelu latistui pitkäksi aikaa, kunnes Heikkalan läpilyönnistä peli alkoi hetkellisesti ikään kuin uudelleen. Manse PP kuitenkin säilytti tilanteessa ryhtinsä ja teki tarvittavat palot.

KOTIJOUKKUEEN ykköspalkitun Janne Mäkelän ajatukset ottelun jälkeen eivät jättäneet epäselvyyttä joukkueen mietteistä. 100 tuodun juoksun rajapyykin rikkoutuminen oli laiha lohtu.

–Vähän lämmittää toisen jakson nousu, mutta kun se ei riittänyt, niin ei sekään oikein hirven pitkästi lämmitä, Mäkelä toteaa.

Tulostaululle piirtyi lopulta numerot 0–1 (7–7, 4–7) vierasjoukkueen nimiin. Tuloksen myötä sarjan kärjessä ei tapahtunut suuria sijoituksellisia muutoksia. Superpesiksen sarjataulukossa kolmen kärki: KPL, Veto ja Manse PP ovat kahden pisteen sisällä toisistaan.

Seuraavan kerran Superpesis palaa Vimpeliin 25. heinäkuuta. Tällöin piikkipaikalla majaileva Kouvolan Pallonlyöjät saapuu vieraaksi Saarikentälle.