Lappajärven markkinoilla panostetaan terveysturvallisuuteen

Julkaistu:

–Luonnollisesti toivomme, että kukaan ei tule markkinoille sairaana. Markkinamyyjiä on pyydetty tuomaan käsidesiä myyntipisteisiin, ja sitä on syytä ahkerasti käyttää. Jokainen voi vaikuttaa itse turvaväleihin ja hidastaa askeleitaan, jos edessä näkyy ruuhkaa. Maskia tai visiiriä voi käyttää, mikäli epäilee, että turvavälien pito ei toteudu.   

LIIKENNEJÄRJESTELYT ovat tänäkin vuonna poikkeavat vuoden 2019 tapaan. Maneesintien läpiajo on sulkuaidoin estetty kunnantalon edustan kohdalta, ja torstai-illasta kello 17 alkaen lauantaihin kello 17 saakka tälle alueelle voivat ajaa vain telttojaan pystyttävät ja purkavat markkinamyyjät. Markkinoiden ollessa käynnissä ajoneuvoliikennettä ei ole ollenkaan, jolloin markkinaväki voi rauhassa kävellä ajotiellä, jota reunustavat käsityökadun myyntikojut. 

Maneesintien läpiajon sijasta liikenne Nissintien ja Kärnäntien välillä hoidetaan Hyyrynkujan kautta. Tästä tiedottavat ajoväylälle sijoitetut liikenneopasteet Nissintien päässä sekä Maneesintien alkupäässä, ja resurssien niin salliessa pyritään näihin kohtiin järjestämään myös liikenteenohjaajia. 

Mainos

Luonnollisesti Maneesintien varrella oleville tonteille ajo on sallittu markkinoiden aikana, mutta muuten “kiellettyyn suuntaan” tulee lähteä ajamaan siis vain, jos on markkinamyyjä tai -toimitsija. Yleisön parkkipaikat löytyvät esimerkiksi vanhan osuuskaupan pihasta, virastotalon pihasta tai uuden S-marketin pihasta. 

Markkinoiden turvaohjeistus tässä vielä lyhyesti: Tule markkinoille vain terveenä! Yski hihaasi. Pidä muihin ihmisiin kahden metrin turvaväliä. Käytä kasvomaskia, mikäli turvavälien pito ei onnistu. Käytä ahkerasti myyntipisteistä löytyvää käsidesiä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.