Sinilevä saavutti Evijärven

Valtakunnallisten leväseurantahavaintojen lisäksi kuluneella viikolla viranomaishavaintoja ilmoitettiin Luodonjärven Hästöskatanista, Halsuanjärven uimarannalta ja Ähtärinjärven Ähtärinsalmelta, joissa levää havaittiin hieman. Viranomaishavainnon mukaan runsaasti levää havaittiin Vetelin Räyringinjärvellä. ELY-keskukselle ilmoitetuista kansalaishavainnoista kuluneen viikon aikana sinilevää havaittiin hieman Kauhajoen Nummijärvellä, Alavuden Ponnenjärvellä, Vetelin Räyringinjärvellä, Lestijärvellä ja Mustasaaren Skinnarfjärdenillä. Kansalaishavaintojen mukaan runsaasti sinilevää havaittiin Kuortaneenjärvellä ja Mustasaaren Kastvikenillä. Kansalaiset voivat ilmoittaa levähavainnoista Järvimeri-wikin nettisivuille tai leväpuhelimen numeroon 0295 027 990.

Pitkään jatkunut hellesää ja lämmenneet vedet ovat kiihdyttäneet sinilevän kasvua, ja erityisesti kansalaishavainnot ovat lisääntyneet juhannuksen jälkeisellä viikolla. Sinilevää sisältävän veden käyttöä ei suositella, sillä osa sinilevistä on myrkyllisiä ja aiheuttaa muun muassa iho-oireita ja pahoinvointia. Erityisesti pienet lapset ja lemmikkieläimet on pidettävä pois sinileväpitoisen veden lähettyviltä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.