Vimpelin kunnanhallitus 7.6.: Kuraattoripalvelua tilataan lisää

Muistomerkille lasketaan seppele jälleen 12. kesäkuuta.

Julkaistu:

Kategoria:

,

KUNNANHALLITUS päätti edellyttää sivistystoimen ostopalvelutilauksessa vakituisen, kokoaikaisen kuraattorin toimen perustamista Vimpelin opetustoimeen 1.8.2021 lukien tai lukuvuoden 2022–2023 alusta, kuitenkin niin, että ensi lukuvuonna kuraattori- ja psykologipalvelua on saatavilla oppilaille ja opiskelijoille koulun työpäivinä. Kuraattoripalvelun lisääminen otettiin käsittelyyn nuorisovaltuuston aloitteesta.

HALLINTOSÄÄNNÖN päivitys viilattiin valmiiksi 1.8. aloittavalle kunnanvaltuustolle hyväksyttäväksi. Päivitys kohtuu Kuntaliiton julkaisemasta uudesta hallintosääntömallista, johon on täydennetty pykäliä lainsäädännön muutoksista johtuen sekä lisäyksiä poikkeusolojen vuoksi.

Vimpelin osalta muutoksia piti tulla myös henkilöstöjaoston lakkauttamissuunnitelman johdosta, johon päädyttiin kunnanvaltuuston hyväksymässä talouden tasapainottamissuunnitelmassa. Asiaa käsiteltäessä kunnanhallituksessa 31.5. Eija Rannanpää (vas.) esitti henkilöstöjaoston säilyttämistä toimielimenä, jota Anita Ammesmäki (kesk.) kannatti. Nimenhuutoäänestyksessä Rannanpään esityksen taakse asettuivat myös Marko Timo (kesk.) ja Marja-Leena Laakso (kesk.), jolloin esitys tuli hyväksytyksi ja henkilöstöjaosto jatkaa toimintaansa.

Teknisen lautakunnan, vapaa-aika- ja kulttuurilautakunnan sekä sivistystoimen tilaajalautakunnan toimivaltaan ei ole tehty muutoksia.

VALTUUSTOLLE esitetään Uusitalo-tilan ostamista. Isokankaantien varressa sijaitsevan tilan pinta-ala on 0,5 hehtaaria. Sillä sijaitsee 1953 rakennettu rintamamiestalo.

Vuoden 2021 talousarvion investointiosaan on varattu määräraha maanostoa varten. Osto liittyy kuntastrategiaan ja kaavoitukseen.

–Tila itsessään on sellaisella paikalla, josta virtaa ohi käsittämätön määrä ihmisiä, esimerkiksi Lappiin menevää liikennettä; pullonkaula-alue, johon halutaan kasvattaa yrittäjyyttä. Toivottavasti jonkun yrittäjän kanssa voidaan lähteä aluetta kehittämään, avasi kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli.

TELIA Towers Finlandille vuokrataan linkkimastoa varten 1 200 määräala Mastola-tilasta. Vuokra-aika on 30 vuotta ja vuokra 200 euroa vuodessa, joka tarkastetaan elinkustannusindeksin perusteella vuosittain. Sopimusaika alkaa 1.5.2022.

VIMPELI on mukana Reserviupseerikoulun 100-vuotisjuhlassa 12. kesäkuuta. Päivä käynnistyy seppeleenlaskulla Lukkarinpuiston muistomerkillä kello 9, mistä siirrytään kaatuneiden muistomerkille. Yhteiskoulun auditoriossa seurataan Santahaminasta striimattavaa juhlaseremoniaa. –Koska reserviupseerikoulutuksen juuret ovat meillä, olemme historiallisesti keskeisessä roolissa. Olemme tehneet Vimpelissä reservinupseerikerhon videotervehdyksen, joka esitetään juhlassa.

Tilaisuus on kuntalaisille avoin.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.