Keilailun haastekisassa palloon tarttuvat kuntajohtajat ja Jamin rehtori

Pentti Kärnä palasi Alvariinin keilahallille reilun vuoden tauon jälkeen. Seuraavalla radalla Pekka Murtokangas, taustalla Pentti Yli-Olli ja Matti Ahola.

Julkaistu:

Aihe:

–Haemme tällä näkyvyyttä lajille, kertoi JsK:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Murtokangas.

Jami toimii kilpailun pääsponsorina. –Kysyin Väänäseltä, olisiko mahdollista saada pystyyn haastekisa ja hän innostui ideasta, totesi itsekin Jamin opettajakuntaan kuuluva Murtokangas.

Millainen kisa lauantaina on odotettavissa? –En usko, että heillä on lajin parista aktiivista harrastustaustaa, joten mielenkiintoinen ottelu on odotettavissa.

Jamin Kevätkaadot -kisa on Kauhajoen Keilailuliiton hyväksymä. Sen johtajina toimivat Tomi Hemminki ja Jukka Rintamäki. Turnauksen pääpalkintona on 600 euroa. Kaikki 12 finaaliin pääsevää saavat rahapalkinnon. Keskiviikon jälkeen 12 parhaan joukossa oli kuusi JsK:n edustajaa.

–Kevätkaatojen lähdöissä on tehty noin 100 suoritusta noin 60 eri keilaajalta.

ALAJÄRVELLÄ käy keilaajia lähialueelta ja maakunnasta, mutta kisat tuovat väkeä aina Jyväskylää myöten ja ympäri Suomea.

–Nuoria mukana saisi olla enemmän, Murtokangas totesi.

Poikkeusajat ovat näkyneet myös keilauksen suosiossa. –Moni on lopettanut, mutta heittäjien määrässä on nyt nähtävissä lisäystä. Uskon, että moni palaa vielä lajin pariin.

–Väkeä on käynyt lähdöillä vaihtelevasti. Kiva, että keilaajia tulee isolta alueelta, kertoi Salla Hemminki Alvariinista. –Koronapandemian alussa olimme kuusi viikkoa kokonaan kiinni, sen jälkeen auki rajoitusten mukaan. Kisalähdöille on otettu korkeintaan 10 henkilöä, mutta esimerkiksi koululuokat ovat voineet tulla harjoittelemaan kokonaisuudessaan, hän kertoi kokoontumisrajoitusten vaikutuksista keilaamiseen.

Keskiviikon lähtöön osallistui loviisalainen Pentti Kärnä, joka oli tapaamassa serkkuaan Matti Aholaa.

–Tapaamme nyt reilun vuoden tauon jälkeen, Kärnä kertoi.

–Olen keilannut vuodesta 1997 asti. Alajärvellä olen keilannut viime vuosina kaksi, kolme kertaa vuoteen, kun olen käynyt Järviseudulla.

–Tämä on osaksi seurustelua, mutta harrastuksena mielenkiintoinen, Kärnä kuvaili keilauksen viehätystä. –Välillä heittäminen on helpompaa, välillä vaikeampaa.

VIIME viikolla Alvariinissa käytiin myös Jsk:n mestaruuskisa, jonka sarjoina ovat MAB, CD, Naiset ja Veteraanit. Mestaruuskisassa heitettiin kuusi sarjaa ja jokaisella pelaajalla oli vain yksi yritys. Vain veteraaneilla oli tasoitukset, piste per/sarja/vuosi. MAB-sarjan voitti Kai Oksa tuloksella 1368, toiseksi tuli Matti Ahola 1278 pisteellä ja Pekka Murtokangas oli kolmas tuloksella 1275. CD-sarjan paras oli Seppo Juoperi (1105), toinen Jorma Hallila (1020) ja kolmas Anu Viitasaari (979). Veteraanisarjan voitti Matti Ahola (1386), toiseksi tuli Pekka Murtokangas (1281) ja kolmanneksi Raimo Leppäaho (1175). Naisten sarjan mestari on Anu Viitasaari (979).