• Vimpelin Mieslaulajat siirtää harjoittelunsa Lakis Areenalle.

Kylätalon akustiikka testattiin ja hyväksi havaittiin

VIMPELIN Mieslaulajat testasivat maanantai-illan harjoituksissaan Lakis Areenan akustiikkaa. Työn alla oleva kuoron 100-vuotisjuhlan ohjelmisto soi hienosti yläkerran kokoustilassa.

–On täällä parempi akustiikka kuin koululla, totesi kuoron johtaja Olli Uusitupa viitaten aiempaan harjoittelupaikkaan. –Kuulee oman äänen ja muidenkin laulun.

Vimpeli-laulu kajahti terävästi myös alakerran esiintymislavalla. Koekappaleen jälkeen keskusteltiin esiintymislavan tulevasta taustamateriaalista.

–Pehmeä tausta syö basson, Uusitupa sanoi toivoen taustalta pintaa, joka heijastaa ääniaaltoja hyvin.

Kuoro siirtää harjoittelunsa kesätauon jälkeen Lakis Areenalle, ja sinne suunnitellaan myös 2023 järjestettävää juhlakonserttia.

–Täällähän voisi pitää myös avoimet harjoitukset, ideoi Eeli Kivinen. –Sieltä voisi joku uusikin laulaja innostua mukaan.

HANNU Särkinen, joka on yksi tärkeä tekijä Vimpelin kylätalon eli Lakis Areenan toteutumisessa sekä kuoron jäsen, kertoi, että näytelmäpiiri ja kuoro olivat ensimmäisiä mahdollisia käyttäjiä, joita rakennuksen siirtoa ja pystytystä kaavailtaessa mietittiin.

–Näytelmäharjoituksiakin täällä voisi jo pitää, vaikka aivan valmista ei olekaan. Annamme lattian kuivua rauhassa ennen päällystemateriaalien laittoa, ettei tule ikäviä yllätyksiä.

Jaa juttu: