Lakeuden viesti kokoaa suunnistuksen huiput Vimpeliin

SUUNNISTUKSEN Viestiliigaan kuuluva Lakeuden Viesti -suunnistustapahtuma on siirretty järjestettäväksi 19. kesäkuuta. Samalla juostaan nuorten Rastifyrry-viesti. Tapahtumapaikkana on Vimpelin Lakeaharjun maasto. Järjestelyistä vastaavat Järviseudun Rasti ja Kauhavan Wisa.

Luvassa on suunnistuksen juhlaa koko päivän ajaksi. Kello 11 käynnistyvät Rastifyrry ja veteraanisarjojen viestit. Iltapäivällä lähetetään Lakeaharjun rinteille Suomen parhaimmat naisjoukkueet. Heille viesti on 4-osuuksinen ja kestänee lähes kolme tuntia. Keskikesän ilta-auringon paisteessa ammutaan liikkeelle miesten viesti. Illan pimentyessä vähitellen suviyöksi (aurinko laskee kello 23.35) saadaan miesten viestiliigan voittaja selville puolenyön aikoihin. Miesten viestissä on viisi osuutta.  

–Kolmekymmentä vuotta sitten, 8.-9.6.1991, juostiin tässä samassa maastossa Kraater-Jukola tosin vähän suuremmalla alueella. Järjestäjät pitävät tätä viestiliigan 2. osakilpailua, Lakeuden viestiä, 30-vuotisjuhlakisana ja sen kunniaksi joukkoon on kelpuutettu ainakin yksi sama rasti kuin Kraateri-Jukolassa, kertoi Heikki Kujanpää Järviseudun Rastista kisatiedotteessa. 

Viestiä voi seurata myös ISTV:n kanavalta.

Jaa juttu: