• Evijärvellä syntynyt ensimmäinen Havue Collection -tuotesarja julkaistiin perjantaina. Kuva: Havue Collection

Uusi ulkokalustebrändi Evijärveltä

EVIJÄRVELÄISYRITYS JärviZ Oy on koronavuoden aikana panostanut uuden tuotemalliston kehittämiseen. Lopputuloksena syntyi uusi suomalainen ulkokalustebrändi Havue Collection, jonka ensimmäinen mallisto julkaistiin perjantaina. Se sai nimekseen ”Elokuu”.

Kyseessä on ulkotilan lounge-tuotesarja. Sen on suunnitellut muotoilija Rami Santala. Elokuu-malliston lounge-tuoli sijoittui finalistien joukkoon Puuteollisuusyrittäjät ry:n ja Ornamo ry:n järjestämässä suomalaisten huonekalujen suunnittelukilpailussa vuonna 2020.

–Ulkokalusteissa käytetään huolella valittuja materiaaleja, kuten Suomessa kasvanutta metsämäntyä ja ekologista Accoya-käsiteltyä havupuuta, kerrotaan Havue Collectionin tiedotteessa.

Tuotteet valmistetaan Suomessa, pääosin omalla tehtaalla Evijärvellä.

–Kaikki puuosat tehdään täällä Evijärvellä, ja metallirungotkin tulevat Pohjanmaalta. Esimerkiksi ruuvit ja helat toki tehdään Kiinassa tai kaukoidässä, eikä niiden kotimaisuusasteeseen voi oikein vaikuttaa, avaa Jyrki Järvinen JärviZ:ltä. Hän on yksi kolmesta veljeksestä, joka pyörittää 30-vuotiasta, puutuotteita valmistavaa perheyritystä.

Havue Collectionin merkeissä on jo ehditty tehdä yhteistyötä useammankin suunnittelijan kanssa. Yhden heistä, Samuli Helavuon, suunnittelema mallisto alkaa myös olla viimeistelyä vaille valmis. Se tulee olemaan moduulisohvaryhmä, joka sopii esimerkiksi terassille. Suvanto-nimisessä mallistossa hyödynnetään puuta ja metallia, mukaan lukien Accoyaa.

–Olemme todenneet sen mielenkiintoiseksi uudeksi materiaaliksi. Se on painekyllästettyä puuta, jossa ei ole ollenkaan myrkkyjä, vaan se on luonnonmukaisesti kyllästettyä.

Jaa juttu: