• Savesta leivotut kuppikakut ovatkin säilytysrasioita. Kuva: Marjut Mässbacka

Kuvataidekoulun kevätnäyttely kattaa herkut ikkunaan

PERHEKAHVILA Vimpulan näyteikkunassa on 3.–16.5.2021 esillä Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston alaisuudessa toimivan Vimpelin kuvataidekoulun kevätnäyttely Parhaita Paloja, joka esittelee lukuvuoden aikana tehtyjä töitä.

–MLL:n kahvilan ikkunaa kukin voi piipahtaa katsomaan silloin kun haluaa, eikä turvaväleistä tule ongelmaa, vinkkaa ohjaaja Marjut Mässbacka.

 Kuvataidekoulussa on kuluvana lukuvuonna opiskellut 36 lasta ja nuorta.

Kuvataidekoulun lähtökohtana on kokeilla laadukkailla välineillä monipuolisesti erilaisia taiteen tekemisen tapoja: savitöitä, rakentelua ja erilaisia maalaus- ja piirtämistekniikoita. Nuorempien oppilaiden taiteilua leimaa leikillisyys, tekemisen ilo ja värien löytämisen riemu. Mitä pidemmälle opinnot etenevät, sitä enemmän opetukseen mukaan tulee taidehistoriaa, omien ideoiden kehittelyä, taiteen termien opiskelua ja värioppia.  

–Mitään ryppyotsaista puurtamista ei homma silti ole, koska tekemisen pitää tuntua mukavalta ja tuottaa tekijälleen iloa, muistuttaa Mässbacka.

Ikkunanäyttelyssä on esillä muun muassa herkullisia savesta leivottuja kuppikakkuja, jotka tarkemmin katseltuna paljastuvat säilytysrasioiksi. Mukana marssivat Valmentavan ryhmän, 5–6-vuotiaiden rakentamat ”ihmeelliset robotit”. Esillä ovat myös 7–9-vuotiaiden taiteilemat suloiset savikoirat ja -kissat.  Musteläiskätekniikalla luotujen pikkuhahmojen tekemisessä yhdistyivät sattumanvaraisuus, väriaineen oma tahto ja harkitut viivat, joista syntyi mielenkiintoinen lopputulos - ja monenlaista ”kahvilaväkeä”. Yli 12-vuotiaiden ryhmän, periodipajan, töissä näkyy jo välähdyksiä huikeasta piirustustaidosta ja taitavasta värinkäytöstä.

Jaa juttu: