• Heidi Försti ja Sirje Turpeinen loukuttavat ja lihtaavat pellavia. Kuva: Jussi Försti

Talonpoikain elämää Evijärven Väinöntalolla

Väinöntalon kotiseutumuseolla Evijärvellä voit eläytyä entisajan järviseutulaisen talonpojan elämään. Museon rakennukset ja esineet ovat pääosin 1600–1900-luvuilta, mutta löytyy museolta myös esimerkiksi yli 3000 vuotta vanha ruuhikin!

Museon esineet ja rakennukset kertovat omaa tarinaansa ajasta, jolloin elettiin pitkälti omavaraista elämää. Pääasiallinen rakennusmateriaali oli puu ja museo onkin täynnä talonpoikien puisia mestariteoksia.

Väinöntalo on kotiseutuneuvos Väinö Tuomaalan kokoama museo, joka esittelee järviseutulaisen talonpojan elämää, sen arkea ja juhlaa, entisajan kädentaitoja, uskomuksia sekä pyynti- ja tapakulttuuria. Museoalueella on 19 rakennusta ja kokoelmissa noin 20 000 esinettä.

Eläytymisen talonpoikain elämään voi aloittaa tutustumalla Väinöntalo eläväksi -hankkeen sivustoon ja uusiin elokuviin osoitteissa www.talonpoikainelamaa.fi ja www.youtube.com/vainontalo.

Jaa juttu: