Evijärven vedenpinnan nostamiseksi tehtiin vetoomus

EVIJÄRVEN vedenpinnan nostamiseksi on tehty vetoomus internetin Adressit.com-palvelussa.

Sen allekirjoittajat vetoavat säännöstelyluvan haltijaan eli ely-keskukseen, että vedenlaadun turvaamiseksi järven vedenpinta nostetaan poikkeustoimin pikaisesti Aluehallintoviraston käsittelyssä olevan Evijärven uuden säännöstelysuunnitelman vedenkorkeuden ylärajalle, vähintään tasolle 61,85.

–Aikaisempina kesinä 2018–2019 ja erityisesti viime kesänä 2020 Evijärven alhaisen vedenpinnan johdosta veden laatu heikkeni niin, että järven virkistyskäyttö väheni huomattavasti niin mökkiläisillä kuin muillakin. Juhannuksen jälkeisenä kesänä vedessä ei voinut uida eikä myöskään käyttää sauna- tai pesuvetenä. Vesi ei soveltunut myöskään kasvien kasteluun, adressissa sanotaan.

Adressilla pyydetään asian pikaista käsittelyä, koska allekirjoittajien mukaan Evijärvi ei enää kestä näin alhaista vedenpintaa.

Sen oli tiistaiaamuna käynyt allekirjoittamassa noin 180 ihmistä.

Jaa juttu: