Eilen neljä tartuntaa Etelä-Pohjanmaalla

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin eilen 12.4.2021 neljä uutta koronavirustartuntaa. Tartuntojen kokonaismäärä on 775. Osa tartunnoista liittyy aiempiin tartuntaketjuihin.

Osastohoidossa on viisi koronapotilasta, joista osa keskussairaalassa.

COVID-19-näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 96 420. Eilen tutkittiin 319 näytettä. Ilmaantuvuus on 24,9/100 000 asukasta. Viimeisen kahden viikon aikana on todettu yhteensä 48 uutta tartuntaa.

Tartunnanjäljityksessä on ilmennyt, että koronapositiiviseksi osoittautunut henkilö on asioinut keskussairaalan Y-laboratoriossa perjantaina 9.4.2021 klo 8-10 välisenä aikana.  Henkilö on käyttänyt maskia, joten tartuntariski on pieni. Laboratoriokäynnin jälkeen henkilö on asioinut Y-talon R-kioskilla klo 10.00 - 10.30. Y-talossa em. paikoissa tuolloin asioineita pyydetään tarkkailemaan oireitaan ja hakeutumaan tarvittaessa koronatestiin.

Jaa juttu: