Etelä-Pohjanmaalla todettiin pääsiäisenä kaikkiaan 13 koronatartuntaa

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin tiistaina kaksi uutta koronavirustartuntaa. Pääsiäisen aikana 1.4.-6.4. tartuntoja todettiin kaikkiaan 13. Suurimpia tartuntaketjuja alueella ovat olleet tuulivoimatyömaa Teuvalla ja Huhtalan päiväkoti Seinäjoella. Tartuntojen kokonaismäärä on 752.

Viime viikolla todetuista tartunnoista eniten 22 % oli perhepiiristä saatuja tartuntoja. Ulkomailta saatujen tartuntojen osuus oli 19 %, kuten myös työpaikoilta saatujen tartuntojen osuus.

Maaliskuussa todettujen tartuntojen kokonaismäärä oli hivenen edellisiä kuukausia korkeampi eli 115. Ilmaantuvuusluku on lievästi noussut viimeisen viikon aikana ja on tällä hetkellä 22,8/100 000 asukasta.

Osastohoidon tarve on vähentynyt. Keskussairaalassa ei ole hoidossa koronaviruspotilaita ja alueen terveyskeskuksissakin vain muutama.

COVID-19-näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 94 274. Viime viikolla tehtiin yhteensä 2115 koronatestiä. Muuntoviruksen aiheuttamia tartuntoja on tämän vuoden aikana todettu yhteensä 124, niistä valtaosa niin sanottua UK-varianttia.

Jaa juttu: