Lappajärven pääsiäis-pop up vanhalla Osuuskaupalla

Maanantaina paikalla olivat Vuokko Honkaniemi Hunajakukasta ja Kaisu Huhtala Kultaisesta Kiulukasta, kuvassa taaempana.

Julkaistu:

Maanantaina 22. päivänä paikalla olivat Hunajakukka ja Kultainen Kiulukka tuotepöytiensä kanssa. Paikalle saapuivat aina Vimpelistä saakka Leila ja Mauri Lammi. Leila esitteli ylpeänä hankkimaansa posliinista valmistettua kanaa.

–Aivan ihana, eikö olekin, sanoo Leila ja kääräisee kanan takaisin kääreeseen.

Ensimmäisenä astelen Vuokko Honkaniemen myynti pöydän luokse ja kyselen myytävistä tuotteista.

–Tässä on monenlaista tuotetta luonnosta; mehiläistuotteet, hunajaiset tuotteet, niin hyytelöt kuin muutkin, kertoo Honkaniemi.

Honkaniemi on tarhannut mehiläisiä liki neljännesvuosisadan ja toistakymmentä vuotta on valmistettu myytävää omista tuotteista.

KULTAISEN Kiulukan pöydästä kysytään heti ensimmäisenä, tiedänkö ikä on kiulukka? Valistunut arvaukseni on kasvi.

–Kiulukka on ruusunmarja, Kaisu Huhtala valistaa.

Siitä juontaa nimi Kultainen Kiulukka yritys, jota Kaisu Huhtala vetää. Pöydällä on monenmoista lahjatavaraa ja paikallista lähiruokaakin tyrnimarjan eri olomuodoissa. Lahjatavaraa on Itäkylän Wiinapuun valmistamana ja tyrnituotteet tulevat niin ikään Itäkylästä Viitalalta.  Huhtala kertoo tehneensä tämän tyyppistä toimintaa noin seitsemän vuoden ajan.

Kyseisissä tiloissa on muutakin toimintaa loppuviikosta: verenpaineen mittausta SPR:n toimesta, myydään mausteita, neuleita, puhdistustuotteita, koriste-esineitä ja leivonnaisia. Perjantaina pihaan parkkeeraa Danielsin Grillivaunu. Kaikkea on siis tarjolla, Lappajärven vanhan Osuuskaupan sisä- ja ulkotiloissa. Paikalla noudatetaan koronaohjeistusta ja sen mukaisia toimia.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.