Liukas keli vei ojaan Menkijärventiellä

Vaasan hätäkeskus sai perjantaiaamuna kello 5.44 ilmoituksen Alajärven Menkijärventiellä tapahtuneesta keskisuuresta liikenneonnettomuudesta, jossa yhdistelmäajoneuvo oli kaatunut kyljelleen. Palomestari Ville Kultalahti kertoi tien liukkauden vaikuttaneen onnettomuuden syntyyn.

–Tie oli ihan älyttömän liukas. Raskaalle kalustolle keskikohdaltaan kohoava, jäinen tie on varmasti haastava. Ihan tarkkaa tietoa siitä, miksi näin kävi, ei vielä ole, mutta jostakin syystä tämä yhdistelmäajoneuvo ajautui liian lähelle tien reunaa ja kippasi ojaan. Auraus- ja hiekoituskalusto ei ollut aamulla vielä ehtinyt liikkeelle, tien ylläpitäjä ei ollut osannut varautua liukkaaseen keliin. Niin kauan kuin muistan, Menkijärventiellä on ollut tätä ongelmaa tien hoitoluokituksen vuoksi.

Kuljettaja pääsi autosta omin avuin. Hän loukkaantui lievästi ja lähti keskussairaalaan tutkittavaksi.

Palokunta tyhjensi auton polttoainesäiliötä saadakseen vuodon lakkaamaan ja esti moottoriöljyn leviämisen.

–Auto jäi vielä sinne ojaan, koska se ei ole liikenteen esteenä, ja kuljetusliike nostaa sen ylös myöhemmin tänään.

Auton lastina oli laivan metallikontteja täynnä tavaraa, mutta pelastuslaitoksen arvion mukaan mitään ei rikkoontunut. –Tapahtumahetkellä vauhti oli onneksi hiljainen.

Lauhtumisen aiheuttama liukas keli ei ole vielä työllistänyt pelastuslaitosta isommin.

–Kova lumisade näkyi pienenä piikkinä tehtävissä. Nyt ihmiset ovat osanneet varautua liukkauteen. Päätiet ovat jo pääosin sulia, mutta aamuisin saattaa liukkautta olla. Sivutiet ja vähemmän liikennöitävät tiet ovat liukkaita, joten varovaisuus tien päällä kannattaa.

Jaa juttu: