Kortesjärvi jäi edustusta vaille nuorisovaltuustossa

KAUHAVAN nuorisovaltuustossa jatkavat kuluvan vuoden ajan kauhavalaiset Aino Huhdankoski, Iida Peltoluhta ja Enni Tietäväinen, ylihärmäläiset Mikko Jaskari ja Veeti Jaskari sekä alahärmäläinen Elli Pulkkinen.

Uusia jäseniä nuorisovaltuustoon nousi kahdeksan: kauhavalaiset Aada Hietala, Eerika Hiljanen, Kaisa Teikari ja Jenna Uusimäki, ylihärmäläiset Eemeli Hakomäki ja Eino Rantala sekä alahärmäläiset Milja Pulkkinen ja Aku Sillanpää. Vaaleja ei tarvinnut järjestää, sillä uusia valtuutettuja sai valita enintään kahdeksan.

Mukana ei ole yhtään jäsentä Kortesjärven kaupunginosasta. Se tarkoittaa, ettei nuorisovaltuuston kokoonpano ole täysin toimintasäännön mukainen.

–Nuorisovaltuuston tuleekin jatkossa terävöittää ehdokashankintaa siten, että alueellinen edustavuus toteutuu, hallintojohtaja Liisa Salo sanoo.

Nuorisovaltuuston jäsenet ovat 13–18-vuotiaita kauhavalaisia. Yhden valtuutetun toimikausi on kaksi vuotta, ja nuorisovaltuuston toimikausi on yksi kalenterivuosi, eli puolet on erovuorossa vuosittain, ja nuorisovaltuusto valitaan vuosittain toimitettavilla vaaleilla.

Jaa juttu: