Psychomomfunandcakes lähti liikkeelle Instagram-tilistä, jonne laitoin kuvia leipomuksistani. Se poiki kakkutilauksia. Olen tehnyt tilauksesta niin donitseja, kuppikakkuja, kakkutikkareita kuin ihan tavallista pullaakin.
Ensimmäiset leipomuksensa Pippola muistaa tehneensä jo alakouluikäisenä.
–Toivoin äidiltä syntymäpäivilleni nallekakkua, mutta hän sanoi, ettei osaa tehdä sellaista, joten tein itse. Koulussa kotitalous oli suosikkiaineitani, ja leivoin paljon vapaa-ajalla. Sitten leipomiseen tuli noin kymmenen vuoden tauko, kunnes taas innostuin siitä.
Pippola tunnustautuu intohimoiseksi makeiden herkkujen ystäväksi, mutta pystyy leipomaan tilauskakkuja ilman mielitekoja.
–Leipominen on minulle rentoutumiskeino. Se on myös taidetta. En maalaa tai piirrä, joten tässä voin toteuttaa itseäni. Siihen uppoutuu ja saattaa mennä tuntejakin ihan huomaamatta.
IDEOITA leivontaan Pippola löytää Instagramista, jossa seuraa erilaisia kakuntekijöitä kotileipureista ammattilaisiin.
–Erikoisempia luomuksia löytyy nimenomaan kotileipureiden kuvista. Joskus innostun kopioimaankin jonkun idean, mutta aina niistä tulee vähän oman näköisiä, hän toteaa.
Juuri nyt Pippola on inspiroitunut täyte- ja suklaakakuista. Mieluiten hän koristelee ne kukilla, joko luonnonkukilla, syötävillä tai ihan kukkakaupan valikoimasta löytyvillä.
–Kukka kakun päällä on hempeä yhdistelmä, josta saa kuitenkin näyttävän. Kakun päältä kukan voi sitten siirtää maljakkoon.
Lempikukkaansa pionia hän ei ole vielä oikeana versiona kakussa käyttänyt, sokerimassasta askarreltua kylläkin.
–Harsokukka on yksi suosikkini, sillä saa näyttävyyttä koristeluun. Ruusu on aina kaunis. Vihreänä käytän usein eukalyptuksen oksia.
Joulun ajan kahvipöytäherkkujen osalta hänen makunsa on muuttunut. Piparkakut ja joulutortut eivät enää ole pääroolissa, vaan tänä vuonna esille nostetaan suklaa- ja juustokakku.
–Tein itsenäisyyspäiväksi valkosuklaajuustokakun, joka katosi suihin todella nopeasti. Sitä aion taas tehdä. Mummoni on tilannut minulta täytekakun, jota syödään sitten siellä.
TÄLLÄ hetkellä psykologipalvelu keskittyy urheilijoiden kanssa toimimiseen. Pippola on mukana sekä Lapuan Virkiän Superpesis-joukkueen, että Lappajärven Veikkojen ykkössarjajoukkueen valmennuksessa psyykkisen valmennuksen asiantuntijana. Hän työskentelee myös muiden urheilijoiden kanssa.
–Psykologipalveluita on tarjolla myös yksityisille.
Pesäpallojoukkueiden kanssa työskentely on käynnistynyt luentotyyppisillä yhteistilaisuuksilla, joissa pyritään vahvistamaan yksilön ja joukkueen psykologisia valmiuksia.
–Ne auttavat keskittymään peliin jännityksen ja epäonnistumisen pelon painaessa, jolloin tunteet eivät estä hyviä suorituksia. Annan keinoja tutustua itseensä, oppia itsestä ja sitä kautta käsittelemään onnistuneesti paineita ja muita mahdollisia haasteita.
Virkiän osalta pelaajilla on mahdollisuus myös yksilökeskusteluihin. LaVe keskittyy enemmän joukkueen yhteiseen tekemiseen.
–Urheilupsykologin työskentelytavat riippuvat aina tilanteesta ja tavoitteista. Pesäpallo oli pitkäaikainen harrastukseni, ja tässä työssä voin yhdistää sitä saamani tiedon ja opin työssäni oppimaani. Se on antoisaa.
EMMI Pippola palaa tammikuussa työhönsä perheneuvolan psykologina osa-aikaisesti.
–Teen siellä kolme päivää viikossa ja olen loput hoitovapaalla. Keskitän urheilujuttuja ja kakkuja pääasiassa viikonloppuihin. Puolitoistavuotias esikoinen ei anna istua koneella rauhassa, vaan haluaa tulla mukaan näppäilemään, mutta kakkujen kanssa hän antaa minulle työrauhan, Pippola naurahtaa.