Järviseudun Sanomille kunniamaininta Suuren lehtiviikon gaalassa

UUTISMEDIAN liiton (entinen Sanomalehtien liitto) vuoden 2020 Suuren lehtiviikon palkintogaalaa vietettiin viime torstaina etäyhteyksin. Järviseudun Sanomat sai kunniamaininnan nuorten huomioimisesta lehden sivuilla.

Vuoden parhaat paikallismediat ovat Sydän-Satakunta ja Koillissanomat. Parhaaksi kaupunkilehdeksi valittiin Epari, joka on myös kaupunki- ja paikallislehtikilpailujen Lukijan valinta 2020.

Paikallislehtien sarjaan osallistui 71 paikallislehteä, joista kerran ja kahdesti viikossa ilmestyvät lehdet arvioitiin erikseen. Järviseudun Sanomat sai kunniamaininnan nuorten huomioimisessa lehdessä.

Järviseudun Sanomat menestyi kilpailussa hyvin, vaikka ei finaaliviisikkoon yltänytkään. Raadin palautteen perusteella Järviseudun Sanomien arvosana oli 3,7, kun maksimipistemäärä oli 5. Kaikkien sarjaan kuuluvien lehtien keskiarvo oli 3,2, ja kymmenen parhaan joukkoon pääsi keskiarvolla 3,6.

Lehdestämme kilpailunumeroksi valittiin 5/2020, jossa oli asiaa muun muassa pöytäroolipeleistä, esportsista, geolukiosta ja lukioiden kansainvälisistä vieraista. Urpo Purolan kolumni Nuori Järviseutu sivusi sekin aihetta.

Kiitosta Järviseudun Sanomat sai nuorten huomioimisen lisäksi miellyttävästä yleisilmeestä ja onnistuneesta taitosta sekä somekanavien esille tuomisesta printissä sekä verkon lähtösivulla. Myös #järväri -aukeama sai kiitosta.

Lehtiä arvioivat media-alan opiskelijat sekä alan ammattilaiset. Painetun lehden numeron lisäksi arvioitiin lehden kotisivua. Verkkosivuja raati luki elo-syyskuun vaihteessa.

–Sivu päivittyi usein. Siellä oli kuvagalleriaa, somessa toimivaa tekemistä ja videoista plussaa, kommentoi raati.

–Lehdestä jäi hyvä fiilis, kuvaili palautetta antanut opiskelija.

Jaa juttu: