Järvilakeuden kansalaisopistossa alle 20 hengen kurssit jatkuvat normaalisti, isompia siirretty

Julkaistu:

Aihe:

ETELÄ-POHJANMAAN sairaanhoitopiirin alueella ei tule järjestää yli 20 hengen kokoontumisia sisä- eikä ulkotiloissa lokakuun loppuun saakka. Myös maskeja tulee käyttää tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää.

Järvilakeuden kansalaisopistossa alle 20 hengen kurssit kokoontuvat toistaiseksi normaalisti tarkkoja turvallisuusohjeistuksia noudattaen.

Isompien kurssien toimintaa on sen sijaan jouduttu tarkastelemaan.

–Mikäli on päädytty siihen, ettei kokoontuminen ole turvallista, kurssi on siirretty myöhäisempään ajankohtaan. Esimerkiksi muinaismuistoretken ja historialuentojen osalta päätettiin näin, opiston rehtori Leea Keto sanoo.

Kansalaisopiston kursseilla suositellaan kasvomaskin käyttöä siihen saakka, kunnes koronatilanne on rauhoittunut. Jo lukuvuoden alusta opiskelijoiden ja opettajien turvallisuus on pyritty huomioimaan muun muassa tarkennetulla turvallisuussuunnitelmalla ja seikkaperäisillä hygieniaohjeistuksilla.

Jo opinto-ohjelmaa suunnitellessa lisättiin myös etäopetuksena toteutettavien kurssien määrää. Lisäksi käynnissä on muun muassa Koneella koolle -hanke, joka opastaa ikäihmisiä digilaitteiden käyttöön.

OPISKELIJOITA lukuvuoden 2020–2021 kursseille on tähän mennessä ilmoittautunut lähes 5 000.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.