Kivipelto uusi kynnön Suomen mestaruutensa

Markku Kivipelto (kuvassa oik.) voitti kynnön SM-kisoissa kultaa paluuaurojen sarjassa. Vasemmalla Hannu Alander. Kuva: Ismo Näkki

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Punkalaitumella käydyt, SM-kyntö ry:n ja Kanteenmaan Nuorisoseuran järjestämät kisat olivat olosuhteiltaan haastavat. Alun perin kisat piti käydä Vöyrillä, Uudessakaarlepyyssä. Ne on siirretty järjestettäväksi vuonna 2021.

–Pelto oli hyvin savista, kuvaili Markku Kivipelto olosuhteita Punkalaitumella.

Viimevuotista mestaruuttaan puolustanut Kivipelto antoi alkukesän harjoittelun ja vuosien kokemuksen puhua.

–Tein 15 pistettä kaulaa muihin kilpailijoihin jo ensimmäisellä sängellä. Siitä oli hyvä jatkaa nurmelle.

Kivipellon kalustoon kuuluu Valtran traktorin lisäksi Kverneland AD 85 -aura.

HANNU Kivipelto osallistui sarka-aurojen sarjaan Massey Ferguson 165:llä ja Fiskarsin auralla. Hän sijoittui seitsemänneksi.

–Avoin sarja on todella tasainen. Jarmo Itälehto hallitsee sitä, ja hänen jälkeensä on monta, joista ketkä tahansa olisivat voineet olla muilla mitaleilla. Taisi siinä kisassa olla tuomaripelilläkin osansa, arvioi Markku Kivipelto.

MARKKU Kivipellolla oli kisalippu Venäjän MM-kisoihin, mutta ne siirrettiin koronapandemian vuoksi ensi vuodelle. Silloin oli määrä pitää myös Irlannin MM-kisat, joten nähtäväksi jää, missä kisataan.