Koronatilanne pysynyt rauhallisena, ei uusia tartuntoja viime lauantain jälkeen

ETELÄ-POHJANMAAN sairaanhoitopiirin koronatilanne on säilynyt rauhallisena, eikä uusia tartuntoja ole todettu viime lauantain jälkeen. Tartuntojen määrä on 62. Sairaalahoidossa ei ole koronaviruspotilaita.

COVID-19-näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 17 915. Eilen tutkittiin 360 näytettä.

Valtioneuvosto julkaisi eilen toimintasuunnitelman, jossa koronatilanne luokitellaan kolmeen tasoon: perustaso, kiihtymisvaihe ja leviämisvaihe. Luokittelu perustuu ensisijaisesti viimeisen kahden viikon aikana todettujen tartuntojen määrään.

–Tällä hetkellä Etelä-Pohjanmaan tilanne on hyvä ja olemme edellä mainitun luokittelun mukaan perustasolla. Meillä todettujen tartuntojen määrä kahden viikon tarkastelujaksolla on kuusi ja myös maakunnan sisäisten (kotoperäisten) tartuntojen määrä on pieni. Kiihtymisvaihe tarkoittaisi Etelä-Pohjanmaalla sitä, että tapauksia todettaisiin vähintään 20 kahden viikon tarkastelujaksolla ja positiivisten näytteiden osuus kasvaisi merkittävästi nykyisestä, ylilääkäri Matti Rekiaro kertoo.

Jaa juttu: