Yksi uusi koronatartunta tänään perjantaina

ETELÄ-POHJANMAAN sairaanhoitopiirissä todettiin tänään yksi uusi koronavirustartunta. Tartunnan lähde on peräisin ulkomailta. Altistuneiden jäljitys on meneillään. Koronavirustartuntojen kokonaismäärä alueella on nyt 57. (Tieto päivittyy www.epshp.fi/korona -sivustolle viiveellä). Sairaalahoidossa ei ole koronapotilaita.

COVID-19-näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 16 801. Eilen on tutkittu 568 näytettä.

Sairaanhoitopiirissä ja alueen terveyskeskuksissa otetaan käyttöön menettely, jossa negatiivisesta koronavastauksesta ilmoitetaan asiakkaalle tekstiviestillä:”Koronavirus (COVID-19) -näytteesi on negatiivinen eli virusta ei löytynyt.”

Tekstiviestin saaminen edellyttää, että asiakas on antanut luvan tekstiviestin käyttöön. Lapsen testitulosvastaus tulee huoltajan puhelimeen. Testitulos kirjautuu myös Kanta-palveluun.

Positiivisesta koronanäytevastauksesta soitetaan aina asiakkaalle.

Jaa juttu: