• Juho Savola starttasi Kivitipun rannasta sunnuntaina kello 9. Kuva: Hannu Takala
  • Mukana on turvavene huoltojoukkueineen. Kuva: Hannu Takala
  • Vimpelin kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli oli vastaanottamassa Savolaa laiturilla. Kuva: Hannu Takala.
  • Juho Savola saapui Saarikentälle ajassa 7h 58 26s. Kuva: Hannu Takala.

Juho Savola uimalla Kivitipusta Saarikentälle

Lähtiessä sää oli aurinkoinen tuulen puhaltaessa uimarin takaa viistosta. Mukana on turvavene huoltojoukkueineen. Reitti kulkee Lappajärven poikki Vimpelin jokisuulle ja jokea pitkin Saarikentälle.

Sunnuntaina 16.8.2020 aamulla kello 09:00, vimpeliläinen Juho Savola starttasi Lappajärven Kivitipun rannasta. Kyseessä on Savolan toinen pitkänmatkan tempaus tänä kesänä. Savola ui Kivitipun rannasta Vimpelin Saarikentälle. Matkaa kertyy noin 17 kilometriä. Lähtiessä sää oli aurinkoinen tuulen puhaltaessa uimarin takaa viistosta. Mukana on turvavene huoltojoukkueineen. Reitti kulkee Lappajärven poikki Vimpelin jokisuulle ja jokea pitkin Saarikentälle.

—Paalijärvellä 6.6 suoritettu 90 km ultrajuoksu oli 1/3 kesän 2020 isoista haasteista. Tulevana sunnuntaina on tarkoitus suorittaa haaste 2/3. Koska päälajina on triathlon ja juoksu, yksi kolmesta triathlonin lajeista, on suoritettu, jäljellä ovat pyöräily ja uinti. Kaikki haasteet ovat sen verran pitkiä, että en niitä saman päivän aikana pysty suorittamaan ja myös säällä on oma vaikutus suorituksiin. Uinti tulee eteen seuraavaksi, Savola kertoo.

Edit klo 18:31: Juho Savola saapui Saarikentälle ajassa 7h 58 26s, matkaa uimalla kertyi 19 km 347m. Matka päättyi sopivasti Superpesiksen ViVe-Seinäjoki pelin erätauolle. 

Juttua muokattu klo 18:28, lisätty tiedot ja kuvat Savolan saapumisesta Saarikentälle.

Jaa juttu: