• Terhi Kangastie (vas.) ja Petra Väkeväinen nappasivat SM-kisoista pistesijat. Kuva: Hanna-Leena Mäenpää

LaVen yleisurheilijoille mitalisadetta SM-kisoista

VIIKONLOPPUNA kisattiin 14–15-vuotiaiden SM-kisat Naantalissa ja 16–17-vuotiaiden SM-kisat Pedersöressä.

Keli oli molemmissa kisapaikoissa paahtavan kuuma. Lappajärven Veikoilta kilpailemassa oli yhteensä viisi yleisurheilijaa, joista jokainen saavutti vähintään pistesijan. Yhteispotti oli kolme SM-mitalia ja kolme SM-pistesijaa.

Jaakko Tenhunen kiskaisi M17-sarjassa moukarinsa ennätyslukemiin 62,77, ja hänen kaulaansa ripustettiin kisan jälkeen SM-pronssimitali. Juho-Joel Mäenpää heitti huonoista tuuliolosuhteista huolimatta jännittävässä kiekkokisassa myös SM-pronssia M17 kiekossa tuloksella 45,85.

Terhi Kangastie heitti kovatasoisessa N16 moukarissa hienosti viidenneksi tuloksella 47,48. Petra Väkeväinen loikki N16-sarjan kolmiloikassa finaaliin ja hyppäsi finaalissa kuudenneksi loistavalla 11,15 metriä kantaneella hypyllään.

Naantalissa Janna-Juulia Mäenpää hyppäsi T14-sarjan seipäässä suomenmestariksi sivuten omaa ennätystään tuloksella 330. Mäenpää hyppäsi seuraavana päivänä myös T14 pituuden loppukilpailuun sijoittuen kahdeksanneksi tuloksella 4,98.

Jaa juttu: