–Tilanne on kyllä erikoinen. Joka aamu odotan, että voisi lukea jostain koronan olevan ohitse, jotta päästäisiin takaisin normaaliin elämään, Arkhipova sanoo.
Ksenian tuvassa myydään nyt ruokaa ulos.
–Myymme noutoruokaa, kaikkia tarjolla olevia annoksia lounaasta grilliruokaan.
Kanta-asiakkaiden määrä on pysynyt samana koronasta huolimatta. Työmaaporukat noutavat lounaansa, mutta samalla noutoruoan on löytänyt myös uudet asiakkaat.
–Tietyssä mielessä asiakasmäärä on kasvanut.
Uutena avauksena Koskikievarin pihassa on aloittanut toimintansa autogrilli. Myös postin palvelut ovat tuoneet yritykselle lisätuloja ja -töitä.
–Kun ihmiset ovat kotona, he tilaavat tavaraa. Postipalvelut ovat olleet nousussa, sieltä on tullut pelastusta.
ARKHIPOVA sanoo, että ruoan myyntimäärä on pysynyt suhteellisen samana.
–Jos kaikki lasketaan, aika lailla samassa tilanteessa ollaan kuin normaalioloissakin.
Sen sijaan ravintolassa aikaansa viettävät kahvittelijat ovat poikkeusolojen vuoksi jääneet kotiinsa. Myös baari on kiinni iltaisin. Näillä näkymin toukokuun loppuun saakka.
–Olen 20 vuotta tehnyt töitä myös yöt. On uutta, kun ei tarvitse olla öitä töissä.
Arkhipovalla on kuitenkin ikävä asiakkaitaan, ja heillä häntä.
–Kun baari avataan uudelleen, silloin pidetään kunnon bileet. Monella on ikävä, kun he eivät pääse laulamaan.
Viikonloppuiltaisin Arkhipova työskentelee autogrillissä, jotta yritys saisi lisämyyntiä.
–Minulla on vakituinen työntekijä, jota en haluaisi lomauttaa. Sen vuoksi teen iltavuoroja, jotta voin jakaa työntekijälle päivätunteja.
Arkhipova on tehnyt viiden vuoden ajan määrätietoista työtä yrityksensä parissa. Hän on koronan aiheuttamista poikkeusoloista jonkin verran huolissaan.
–Tämä tilanne menee, miten menee, mutta jaksan kyllä. Välillä hermot ja voimat loppuvat, mutta se on elämää.
Vastoinkäymisenä korona on hänen mukaansa pieni.
–Kun lapseni nukkui pois, se oli paljon pahempaa. Enää en pelkää mitään. Mikään ei ole niin raskasta kuin oman lapsen kuolema.