KIILA-kuntoutukseen hakeminen helpommaksi vuonna 2020

Julkaistu:

Aihe:

Vuodesta 2020 alkaen KIILA-kuntoutuspalveluja on kaksi: yksilöpalvelu eli yksittäisistä työntekijöistä muodostettu ryhmä ja kurssipalvelu, jossa hakijatahona on työnantaja, työterveyshuolto, yhdistys tai liitto.

Työnantajat voivat alkaa hakea ensi vuoden kursseja marraskuun puolivälissä. Jatkossa kuntoutus voidaan käynnistää aiempaa pienemmillä ryhmillä ja työterveyshuollon esivalinta poistuu.

Kuntoutuspalvelujen tuottajat järjestävät sekä yksilöpalveluna että kurssipalveluna pidettävät KIILA-kurssit. KIILA-kuntoutusta haetaan jatkossakin Kelasta.

Kuluvana vuonna käynnistettäviä Kiila-kuntoutuksia voi hakea edelleen. Muutokset eivät vaikuta niihin. Työnantajien KIILA-kursseille ja yksittäisistä työntekijöistä koottaviin ryhmiin on jatkuva haku.

Mainos

Suomi.fi-tunnistautuminen korvaa Katso-tunnisteen

Työnantaja hakee aina KIILA-kurssia KIILA-kuntoutuskurssien asiointipalvelun kautta. Jatkossa organisaatioiden verkkoasiointiin tarvitaan Katso-tunnistuksen sijaan Suomi.fi-valtuudet. Suomi.fi-valtuuskoodeilla voi tunnistautua Kelan asiointipalveluihin lokakuusta alkaen. Samalla työntekijän KIILA-kuntoutuksen hakemuslomake päivitetään.

Työnantajien, liittojen ja yhdistysten KIILA-kurssihakemukseen tarvittavat valtuuskoodit julkaistaan mm. asiointipalvelun esittelysivulla. Niistä tiedotetaan myös Työnantajainfo-uutiskirjeessä.

Koulutus ja verkkoseminaari lokakuussa

KIILA-kuntoutuksen muutoksista järjestetään lokakuussa kaksi infotilaisuutta: Skype-koulutus palveluntuottajille 15.10.2019 ja verkkoseminaari työnantajille, työterveyshuollolle, liitoille ja yhdistyksille 29.10.2019

Tilaisuuksista kerrotaan tarkemmin muun muassa Kelan työnantajasivujen Ajankohtaista-osiossa sekä Työnantajainfo- ja Terveysinfo-uutiskirjeissä, jotka voi tilata sähköpostiin sivulta kela.fi/uutiskirjeet.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.