Suurin osa parista kymmenestä maalauksesta on luontoaiheisia.
–Luonto on se lähtökohta. Haluan luoda rauhan teokseen, Rantala luonnehti.
Meren teoksiin tuo tuleva taidematka, jonne Rantala on nyt jo lähtenyt. Lähetysjärjestö YWAM:n yhdeksän kuukauden mittainen taidematka vie eri puolelta maailmaa tulevat osallistujat, nuoret taiteilijat, Espanjaan, Norjaan ja Yhdysvaltoihin.
–Baltimoressa on yhteisnäyttely rupeaman päätteeksi.
Mukaan pääsy teoskuvien lähettämisen ja haastattelujen jälkeen oli Rantalalle iso juttu.
–Mukavaa päästä tekemään taidetta ihan rauhassa niin, ettei sitä tarvitse tehdä kiireellä, rinnakkain opintojen kanssa. Odotan myös verkostoitumista ja oppimista, itseoppinut taiteilija totesi.
JULIA Rantala on harrastanut piirtämistä ja maalaamista ”varhaisista vuosista lähtien” ja opiskellut niitä kansalaisopiston kuvataidekursseilla.
–Olen hyvin kiitollinen kuvataideopettajallemme Ritva Lindbergille, joka aina kannusti taiteen tekemiseen ja loi uskoa omaan tekemiseen.
Myös kuivapastillit, grafiittikynät ja akryylit pysyvät kädessä. Näyttelyn teokset ovat pääasiassa vesiväritöitä, mukana muutama öljyvärityö.
–Tapani tehdä on vielä muotoutumassa. Toisaalta voin tehdä tarkkaa työtä esimerkiksi muotokuvien parissa, mutta myös abstraktimpaa tyyliä vapaalla kädellä. Teoksiani löytyy facebookista tunnisteella @artistjuliaelisabet.
Rantala toivoo taiteen olevan osa elämäänsä myöhemminkin. Haaveissa on taidekahvila. Sen voisi yhdistää hammaslääkärin uraan vaikkapa tekemällä potilaiden parissa lyhennettyä työviikkoa.