Poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä

Julkaistu:

Raskaan liikenteen valvonnassa tavaraliikenteen osalta valvonta kohdistuu erityisesti ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, ajoneuvojen kuntoon sekä kuorman varmistamiseen.

Linja-autoliikenteen osalta puolestaan valvonta kohdistuu erityisesti tilausajoliikenteeseen ja siellä ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, ammattipätevyyteen, liikennelupiin sekä tilausajon matkustajamääriin ja turvalaitteiden käyttöön. Linja-autolla matkustettaessahan on muistettava, että turvavyötä on käytettävä, mikäli sellainen istuinpaikalta löytyy.

Linja-autossa turvavyöt ovat olleet pakollisia jo vuodesta 2006. Uusissa linja-autoissa on pitänyt olla turvavyöt asennettuina kaikilla istumapaikoilla vuodesta 1999 lähtien. Vaatimus ei kuitenkaan koske kaupunkiliikenteeseen suunniteltuja linja-autoja, joissa on paikkoja seisoville matkustajille.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.