Kirjailijan on tehtävä taustatyötä

Julkaistu:

Aihe:

Kirjailija Kirsti Manninen vieraili Kauhavan kirjastossa, ja samalla reissullaan poikkesi tutustumassa myös Suomen Jääkärimuseon uusittuun näyttelyyn.

Kirsti Manninen on tehnyt käsikirjoituksen Ylikylän Nuorisoseuralla parhaillaan harjoiteltavaan näytelmään Jääkärin äitee, jonka kantaesitys on 18. marraskuuta.

–Odotan kiinnostuneen Jääkärin äitee -näytelmän esitystä. Käsikirjoitus on käsikirjoitus, ohjaaja, näyttelijät, lavastajat, puvustajat, kaikki he herättävät näytelmän henkiin, totesi Kirsti Manninen.

Mainos

Taustatyöllä on vahva osuus niin käsikirjoittamisessa kuin romaaninteossakin.

–Työajasta 80 prosenttia on taustatyötä, 20 prosenttia kirjoittamista. Vaikein vaihe on se, kun täytyy valita mitä asioita ottaa mukaan, jotta tarinasta tulee ehjä kokonaisuus. Käsikirjoitus on kuin räsymatto, johon todellisuudesta otetaan vain tietyn värinen raita.

Kirjailija kertoo vetäytyvänsä nyt kuukaudeksi romaanintekoon. Hänen seuraava kirjansa sijoittuu ajallisesti 1920-luvun loppuun ja 1930-luvulle.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.