–Sitä ei näe, minkä ei tiedä olevan olemassa, kertoo kauppayrtti- ja kauppasienineuvoja Leena Franssila-Karvinen.
Franssila-Karvisen leikkimielinen Suomi 100 -tavoite on syödä sataa eri itse kasvatettua tai luonnosta kerättyä kasvia ja sientä kesän aikana.
–Vihreiden kasvisten tapaan valmistettavista villiyrteistä nokkonen on hyvä tapa aloittaa: sen tuntevat kaikki, se on varhainen ja siitä saa paljon ravinteita, kuten rautaa, valkuaisaineita ja C-vitamiinia. Toinen hyvä on vuohenputki, hän vinkkaa.
Nokkosesta kannattaa hänen mukaansa tehdä pinaatin tapaan mutta pinaattia maukkaampia ja ravinteikkaampia nokkoslättyjä tai -keittoa. Jos ravintoarvot eivät ole pääasia, nokkosen lehtiä voi myös kokeilla friteerata ja maustaa sokerilla.
Lue koko juttu 7. kesäkuuta yhdessä Järviseudun Sanomien numeron 23/2017 kanssa ilmestyneestä Kesäseudusta.