Saappaiden alta löytyy purtavaa

Jamin ensimmäisen ja kolmannen vuosikurssin kokkiopiskelijat tutustuivat villiyrtteihin Kyrönniemessä toukokuun lopulla. Vetäjänä toimi luonto- ja ympäristöalan opettaja Petteri Karvinen.

–Sitä ei näe, minkä ei tiedä olevan olemassa, kertoo kauppayrtti- ja kauppasienineuvoja Leena Franssila-Karvinen.

Franssila-Karvisen leikkimielinen Suomi 100 -tavoite on syödä sataa eri itse kasvatettua tai luonnosta kerättyä kasvia ja sientä kesän aikana.

–Vihreiden kasvisten tapaan valmistettavista villiyrteistä nokkonen on hyvä tapa aloittaa: sen tuntevat kaikki, se on varhainen ja siitä saa paljon ravinteita, kuten rautaa, valkuaisaineita ja C-vitamiinia. Toinen hyvä on vuohenputki, hän vinkkaa.

Nokkosesta kannattaa hänen mukaansa tehdä pinaatin tapaan mutta pinaattia maukkaampia ja ravinteikkaampia nokkoslättyjä tai -keittoa. Jos ravintoarvot eivät ole pääasia, nokkosen lehtiä voi myös kokeilla friteerata ja maustaa sokerilla.

Lue koko juttu 7. kesäkuuta yhdessä Järviseudun Sanomien numeron 23/2017 kanssa ilmestyneestä Kesäseudusta.

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti