Päivähoitoa pähkäillään Evijärvellä

Kunnanhallituksen asettama varhaiskasvatustyöryhmä on saanut selvityksensä valmiiksi Evijärvellä.

Työryhmän tehtävänä on ollut suunnitella vaihtoehtoja päivähoidon järjestämiseksi nykyistä taloudellisemmin. Tällä hetkellä Evijärven kunta ostaa päivähoitopalvelut Kauhavan kaupungilta. Kunta on ollut palvelun laatuun tyytyväinen, mutta lähes 800 000 euron vuosikustannuksia pidetään liian suurena.

Työryhmän mukaan Evijärven kannattaa jatkossakin toteuttaa 0–5-vuotiaiden päivähoito yhteistyössä yhden tai useamman kunnan kanssa. Työryhmä pitää Kauhavan ohella mahdollisina yhteistyökumppaneina Lappajärveä ja Vimpeliä.

Työryhmän tehtävänä oli myös ottaa kantaa päivähoitorakentamiseen. Nykyistä päiväkotia vaivaa tilanahtaus. Työryhmä esittää vaihtoehdoiksi tilojen laajentamista entisen sosiaalitoimiston tiloihin tai vuokrattavan tai ostettavan siirtotilojen hankkimista.

Lue aiheesta lisää keskiviikkona ilmestyneestä lehdestä.

Jaa juttu: