Lintubongausta Saarijärvellä

Pietarsaarelainen, Kortesjärven Saarijärvellä kesät viettävä Aimo Niemelä tykkää bongata lintuja. Niemelä liikkuu luonnossa pojanpoikansa kanssa, seuraa lintuja ja valokuvaa niitä. Mukana kulkee tabletti, jolla voi valokuvaamisen lisäksi myös lukea tietoa linnuista.
–Viime kesänä näimme täällä viitisentoista eri lajia: kurkia, joutsenia, telkkiä, mustarastaita, lehtokurppia, pajulintuja. Minua kiehtoo lintulajien erilaisuus ja käytös, Niemelä kertoo.
Erityisen kiinnostunut hän on törmäpääskyistä, jotka ovat Niemelän mukaan monin paikoin hävinneet lähes olemattomiin, mutta joita on riittänyt Saarijärvellä. Tämä kesä oli erityisen otollinen: Saarijärven hiekkakuoppien hiekka- ja savikasoissa näkyy törmäpääskyjen kaivamia pesäkoloja vieri vieressä.
Lue lisää päivän lehdestä.

Jaa juttu: