Järviseudulle viisi kaatolupaa karhuille

Järviseudulla Lappajärven ja Vimpelin alueelle myönnettiin poikkeuskaatolupia karhuille tälle syksylle yhteensä kaksi. Alajärvelle, jonka kanssa samaan alueeseen kuuluvat myös Soini, Alavus, Kuortane ja Ähtäri myönnettiin kolme poikkeuslupaa.
Järviseutu ja koko Pohjanmaa kuuluvat kehittyvän karhukannan hoitoalueeseen, eli tavoitteena on antaa karhukannan kasvaa ja kehittyä. Suomen riistakeskuksen Pohjanmaan alueen riistapäällikkö Mikael Luoman mukaan myönnetyt kaatoluvat eivät vaaranna näitä tavoitteita.
Karhukanta on kasvanut alueella tasaisesti. Riistakeskuksen tilastojen mukaan vuonna 2010 Pohjanmaalla on ollut 70–90 aikuista yksilöä, kun viime vuonna aikuisia karhuja on ollut 125–145 yksilöä.
Karhunmetsästysaika alkaa 20. elokuuta ja päättyy 31. lokakuuta.

Jaa juttu: