Turvapaikanhakijaoppilaiden vanhemmille järjestettiin avointen ovien päivä

Julkaistu:

Aihe:

Lappajärven yhteiskoulun turvapaikanhakijaoppilaiden vanhemmille järjestettiin perjantaiaamuna 20. toukokuuta avointen ovien päivä. Suomen kielen opettaja Tarleena Kuorikosken joulukuusta asti toimineessa luokassa 14–15-vuotiaat irakilais- ja afganistanilaisnuoret keskustelivat kohtuullisen sujuvasti suomeksi suomalaisen ja kotimaidensa koulujärjestelmien eroista.
Kuorikosken mukaan päivän tarkoitus oli osoittaa, että suurempiin asutuskeskuksiin verrattuna Lappajärvellä on turvapaikanhakijoiden lapsille hyvä, pieni koulu, jossa opettajilla on aikaa oppilailleen.
–Lappajärvellä tytöt ja pojat ovat viihtyneet yhdessä. Oppilaille on kehittynyt hyvä yhteishenki ja huumori. He aina vähän kiusaavat minua ja minä heitä, Kuorikoski kertoi lukuvuoden sujumisesta.
–Vaikka luokassa on hyvä yhteishenki, niin joskus ristiriitojakin tulee. Lähes kaikki ristiriidat johtuvat siitä, että oppilaat puhuvat kolmea eri kieltä, eikä yhtä yhteistä kieltä ole. Väärinkäsityksiä tulee puolin ja toisin.
Lue lisää viime paperilehdestä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.